Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (98)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (98)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (98)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Er is geen mooier compliment dan een gast die aan het ontbijt verschijnt in zijn pyjamabroek, luie trui en haren door de war. Voor ons is dat een teken dat de gast zich op zijn gemak voelt. Dit gebeurde recent en dat voelde voor ons dus heel goed, een fijne waardering. Natuurlijk zorgen we voor een mooie inrichting en houden we het huis schoon en netjes, maar het belangrijkste vinden we dat wij en onze B&B een huiselijke sfeer uitstralen. Dan is zo’n gast toch wel het bewijs dat we daar in slagen.

Door de blessure van Tom staan de werkzaamheden aan de serre een beetje stil. Het gaat al wel een heel stuk beter en hij is voorzichtig wat kleine klusjes aan het doen, bijvoorbeeld het elektraplan voor deze supergrote serre bedenken en uitvoeren. Voor wat zwaardere werken hebben we een klusser gevraagd om een offerte te maken. We willen graag de meeste werkzaamheden voor de zomer afronden, maar door de blessure van Tom gaat ons dat zelf niet meer lukken. Hij mag pas over een week of zes weer wat serieuzer gaan doen. Ook sporten zit er voorlopig niet in en dat is best lastig voor hem. Tom heeft niet echt zitvlees …

Op het moment hebben wij in onze B&B geen eigen vaste slaapplek. Alle 5 de kamers zijn te boeken. We hadden de afgelopen 6 maanden geluk dat de familiekamer niet geboekt werd zodat we deze als eigen kamer konden gebruiken, maar nu staan er voor deze familiekamer de komende maanden boekingen gepland en dat betekent dat wij binnen ons eigen huis aan het verhuizen zijn. Het liefst zouden we natuurlijk een eigen plekje hebben en het huis dat nog op ons terrein staat renoveren, maar hier is helaas geen budget voor. Hopelijk kunnen we, als de B&B goed blijft lopen, hiervoor over een paar jaar een hypotheek aanvragen. We zullen zien en afwachten.

Het is heerlijk weer met fijne temperaturen boven de 20 graden. Onze gasten genieten volop van de tuin en het prachtige weer. Ben je het wisselvallige weer in Nederland een beetje zat? We hebben nog wat kamers vrij de komende tijd, maar wacht niet te lang want de boekingen gaan hard. www.casarodriguillo.com Schrijf je hier in op de nieuwsbrief en ontvang direct 10% korting! Wie weet tot snel, Tom en Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud