Valencia bereikt recordaantal inwoners met meer dan 830.600

Valencia bereikt recordaantal inwoners met meer dan 830.600
Beeld: via canva.com

Valencia bereikt recordaantal inwoners met meer dan 830.600

De stad Valencia heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met een recordaantal inwoners dat alle eerdere cijfers van het Spaanse Statistiekbureau (INE) overtreft. Volgens de gemeentelijke bevolkingsregisters wonen er op 1 januari 2024 maar liefst 830.606 mensen in de regionale hoofdstad, een stijging van 4.868 inwoners vergeleken met de INE-cijfers die een bevolking van 825.738 aangeven. Dit verschil zorgt ervoor dat de gegevens zorgvuldig moeten worden vergeleken voordat het definitieve inwoneraantal wordt vastgesteld.

Met de officiële gegevens van het gemeentelijke bevolkingsregister zal de gemeenteraad de komende weken een resolutie goedkeuren om de verkregen bevolkingscijfers door middel van haar eigen mechanismen te valideren. Van de in totaal 830.606 inwoners die in de stad Valencia zijn ingeschreven, zijn 676.876 Spaanse inwoners en de overige 153.730 buitenlanders.

In 2022 had Valencia 807.693 inwoners, wat betekent dat de bevolking in één jaar met 22.913 personen is gegroeid. De groei is iets lager volgens de INE-cijfers, die melding maken van een toename van 18.045 inwoners. De bevolkingsgroei van Valencia is geen toeval.

De stad Valencia is uitgegroeid tot een gewilde woonbestemming, zoals blijkt uit de migratiecijfers. De gunstige geografische ligging, de werkgelegenheidsmogelijkheden en het mediterrane klimaat hebben deze stad omgetoverd tot een aantrekkelijke pool voor persoonlijke en menselijke ontwikkeling.

Het tijdschrift Forbes, dat na een uitgebreide ranglijst van steden die de kenmerken van een hoge levenskwaliteit combineren met uitstekende gezondheids-, onderwijs-, veiligheids- en infrastructuurvoorzieningen, koos Valencia in september als “de beste stad ter wereld om te wonen”. Ook de culturele diversiteit, economische kansen of de toegang tot de natuur waren factoren die in aanmerking werden genomen.

Valencia heeft zichzelf duidelijk onder de aandacht gebracht als een aantrekkelijke bestemming om te wonen, werken en genieten van het leven. Met de snelle bevolkingsgroei en de erkenning als een stad met een uitzonderlijk hoge levenskwaliteit, lijkt de toekomst van Valencia er zonnig uit te zien.

Ga naar de inhoud