Groot deel van de toeristen op Ibiza verblijft in een huuraccommodatie

Oeps ... foto ontbreekt!

Groot deel van de toeristen op Ibiza verblijft in een huuraccommodatie

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – In de maand maart verbleef een 46% van de aangekomen toeristen in een huurhuis of huurappartement op het eiland Ibiza terwijl slechts 25% naar een hotel ging voor de vakantiedagen. Van het aandeel vakantieverblijf huurders verbleef slechts 10% in een legale accommodatie. Dankzij de Semana Santa (Paasweek) die geheel in maart plaatsvond mochten Ibiza en Formentera 70.942 toeristen ontvangen, een 37% meer dan 2017.

De Balearen proberen er alles aan te doen om de verhuur van illegale of niet geregistreerde appartementen en woningen op de eilanden tegen te gaan maar dit blijkt voorlopig, in ieder geval op Ibiza, nog niet zo succesvol. Volgens de krant Diario Ibiza verbleef 46% van de aangekomen toeristen op Ibiza en Formentera in de maand maart in een gehuurde accommodatie, hetzij een woning of appartement. Slechts 10% daarvan was legaal terwijl de rest dus een niet correct geregistreerde accommodatie was.

In de maand maart kwamen er 70.942 toeristen naar Ibiza en Formentera voor hun vakantie waarvan er dus 32.440 (45,7%) in een gehuurde accommodatie verbleven. Slechts 7.168 toeristen (10,1%) huurde een legale accommodatie. 18.089 (25,5%) toeristen verbleven in een hotel op een van de twee eilanden. Daarnaast maakten 13.142 (18,5%) toeristen in een eigen woning.

Wat opvalt is dat steeds minder toeristen met een traditionele pakketreis naar Ibiza en Formentera komen en dat steeds meer mensen alles zelf regelen voor hun reis en verblijf.

Ga naar de inhoud