Groot deel van de toeristen op Ibiza verblijft in een huuraccommodatie

Canva
Beeld: Canva

Groot deel van de toeristen op Ibiza verblijft in een huuraccommodatie

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – In de maand maart verbleef een 46% van de aangekomen toeristen in een huurhuis of huurappartement op het eiland Ibiza terwijl slechts 25% naar een hotel ging voor de vakantiedagen. Van het aandeel vakantieverblijf huurders verbleef slechts 10% in een legale accommodatie. Dankzij de Semana Santa (Paasweek) die geheel in maart plaatsvond mochten Ibiza en Formentera 70.942 toeristen ontvangen, een 37% meer dan 2017.

De Balearen proberen er alles aan te doen om de verhuur van illegale of niet geregistreerde appartementen en woningen op de eilanden tegen te gaan maar dit blijkt voorlopig, in ieder geval op Ibiza, nog niet zo succesvol. Volgens de krant Diario Ibiza verbleef 46% van de aangekomen toeristen op Ibiza en Formentera in de maand maart in een gehuurde accommodatie, hetzij een woning of appartement. Slechts 10% daarvan was legaal terwijl de rest dus een niet correct geregistreerde accommodatie was.

In de maand maart kwamen er 70.942 toeristen naar Ibiza en Formentera voor hun vakantie waarvan er dus 32.440 (45,7%) in een gehuurde accommodatie verbleven. Slechts 7.168 toeristen (10,1%) huurde een legale accommodatie. 18.089 (25,5%) toeristen verbleven in een hotel op een van de twee eilanden. Daarnaast maakten 13.142 (18,5%) toeristen in een eigen woning.

Wat opvalt is dat steeds minder toeristen met een traditionele pakketreis naar Ibiza en Formentera komen en dat steeds meer mensen alles zelf regelen voor hun reis en verblijf.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.