skip to Main Content
Groot deel van de toeristen op Ibiza verblijft in een huuraccommodatie
123RF

Groot deel van de toeristen op Ibiza verblijft in een huuraccommodatie

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer toeristen Ibiza in vakantiewoningen

123RF

IBIZA – In de maand maart verbleef een 46% van de aangekomen toeristen in een huurhuis of huurappartement op het eiland Ibiza terwijl slechts 25% naar een hotel ging voor de vakantiedagen. Van het aandeel vakantieverblijf huurders verbleef slechts 10% in een legale accommodatie. Dankzij de Semana Santa (Paasweek) die geheel in maart plaatsvond mochten Ibiza en Formentera 70.942 toeristen ontvangen, een 37% meer dan 2017.

De Balearen proberen er alles aan te doen om de verhuur van illegale of niet geregistreerde appartementen en woningen op de eilanden tegen te gaan maar dit blijkt voorlopig, in ieder geval op Ibiza, nog niet zo succesvol. Volgens de krant Diario Ibiza verbleef 46% van de aangekomen toeristen op Ibiza en Formentera in de maand maart in een gehuurde accommodatie, hetzij een woning of appartement. Slechts 10% daarvan was legaal terwijl de rest dus een niet correct geregistreerde accommodatie was.

In de maand maart kwamen er 70.942 toeristen naar Ibiza en Formentera voor hun vakantie waarvan er dus 32.440 (45,7%) in een gehuurde accommodatie verbleven. Slechts 7.168 toeristen (10,1%) huurde een legale accommodatie. 18.089 (25,5%) toeristen verbleven in een hotel op een van de twee eilanden. Daarnaast maakten 13.142 (18,5%) toeristen in een eigen woning.

Wat opvalt is dat steeds minder toeristen met een traditionele pakketreis naar Ibiza en Formentera komen en dat steeds meer mensen alles zelf regelen voor hun reis en verblijf.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Je moet gewoon Ibiza helemaal negeren, misschien komt men daar dan weer tot bezinning. Nu vragen ze zelfs voor een kartonnen doos al honderden euros. Ik gaat er in ieder geval niet meer heen en raad anderen het ook 100% af.

  2. Bij het huren van een huis of appartement legaal of illegaal kun je met e hele familie er in . Ik zie het hier ook wel sommigen hebben de extra matrassen op de auto andere hebben een kar of een bus vol met spullen. 2 of 3 kamer appartement ook de kamer wordt dan slaapkamer. En als je de prijs dan verdeelt over 8 tot 12 personen heb je toch een goedkope vakantie .

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken