skip to Main Content
Spanje doet het dit jaar beter bij het Eurovisiesongfestival maar eindigt 23e
RTVE

Spanje doet het dit jaar beter bij het Eurovisiesongfestival maar eindigt 23e

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spanje eindigt bij Eurovisiesongfestival als 23e

RTVE

MADRID – Het verliefde zangduo Amaia en Alfred met hun “tu canción” hebben het dit jaar beter gedaan dan Manel Navarro in 2017. Terwijl Manel op de laatste plaats eindigde met slechts 5 punten wist spanje dit jaar 61 punten binnen te halen, goed voor een 23e plaats van de 26 landen die meededen in de finale.

Het Eurovisiesongfestival 2018 is dankzij de stemmen van de kijkers gewonnen door Israël met een eindstand van 529 punten. Spanje wist te eindigen met 61 punten wat er veel meer waren dan de 5 punten in 2017.

Amaia en Alfred gaven een goed optreden maar misschien was het feit dat ze als tweede van de 26 landen op moesten optreden iets wat negatief gewerkt heeft op de einduitslag. In Spanje hadden ze graag gezien dat het verliefde stel elkaar hadden gezoend als teken van liefde maar dat gebeurde niet. In Engeland gingen de presentatoren zo ver dat ze zeiden dat het jonge stel een hotelkamer moest zoeken.

Winnares

Hoe dan ook, dit jaar is Israël de grote winnaar met het lied ”toy” wat nu ook al bekend staat als het kippenlied (baile de gallina) vanwege het dansje. Met de uitslag van de stemmen van de landen jurys stond Oostenrijk nog bovenaan met Zweden op de tweede plaats maar de punten van de kijkers zorgden er dus voor dat zangeres Netta met Israël de eerste plaats haalde.

Spanje

Spanje wist van het publiek als derde land de minste punten te behalen terwijl Amaia en Alfred van de landen jurys 43 punten ontvingen. Spanje eindigde dit jaar op een 23e plaats, wat dus stukken beter is dan tijdens de 2017 editie maar nog steeds de op drie na laatste plaats waarbij Spanje het alleen beter deed dan Groot Brittannië, Finland en gastland Portugal.

2019 big five

Spanje zal in 2019 echter gewoon weer van de partij zijn als een van de landen van de Big Five, vijf Europese landen die vanwege hun economische steun aan het Unión Europea de Radiodifusión automatisch mee mogen doen en meteen al in de finale staan, samen met het gastland wat dus de winnaar was van de editie het jaar daarvoor.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Het hele songfestival is een aanfluiting er wordt verschrikkelijk gemanipuleerd en de publieks jury moet zo spoedig mogelijk verdwijnen. Die volgen alleen maar de media.
  De winnaar leek wel een Mc Donald liedje met z´n allen in de bekende ballenbak.
  De echte liedjes redden het niet alleen de door de pers gemanipuleerde liedjes komen in de top 10.. Een walgelijke en geldverslindende net vervuiling ( net als overigens bijna alle televisie progamma´s eenheidsworsten.)

 2. Ik heb na 10 jaar niet gekeken te hebben gisteren gekeken en tjee die tijd krijg ik niet meer terug 🙁 Wat een verspilling van mijn tijd en dan die winnaar alsof we in een kinderspeeltuin leven. Ik vind het nummer van Spanje best wel mooi en vond het nummer van Noorwegen erg lekker heerlijke funk in een mixje van 80s en nu(Beetje Bruno Mars). Voor de rest was er werkelijk geen bal aan. Nederland die Nederland niet is en aan komt met een Amerikaans country nummer? Het nummer was om aan te horen maar past geheel niet bij Nederland.

 3. Ben verwonderd dat Spanje nog “zo veel” punten heeft gekregen . Wat een saai lied, en wat een kleurloze Alfred . Een allerlaatste plaats zou erg verdiend zijn geweest !

  1. Affijn weer iemand die helemaal geen sjoegum heeft van muziek, Spanje was vrijwel het enige nummer wat vanuit het hart werd gezongen, de rest was opzeggen of opschreeuwen. Echte muziek komt van binnenuit daarom blijven de meeste zogenaamde artiesten van tegenwoordig ook niet lang bestaan, de beste komen nog altijd uit de laat 70s en de 80s daarna is er eigenlijk niets meer boeiends gebeurd dan enkel snel uitbrengen en snel geld verdienen met dode muziek(muziek zonder gevoel).

 4. Volgens mij wordt het liedje te vaak gehoord op radio en TV.
  Tussen kerstmis 2017 en 12-mei-2018 is het liedje bijna elke elke dag tijdens reclameblokken te horen dus als de finale er eindelijk is, is men het liedje zat.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken