Spanje doet het dit jaar beter bij het Eurovisiesongfestival maar eindigt 23e (2018)

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje doet het dit jaar beter bij het Eurovisiesongfestival maar eindigt 23e (2018)

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het verliefde zangduo Amaia en Alfred met hun “tu canción” hebben het dit jaar beter gedaan dan Manel Navarro in 2017. Terwijl Manel op de laatste plaats eindigde met slechts 5 punten wist spanje dit jaar 61 punten binnen te halen, goed voor een 23e plaats van de 26 landen die meededen in de finale.

Het Eurovisiesongfestival 2018 is dankzij de stemmen van de kijkers gewonnen door Israël met een eindstand van 529 punten. Spanje wist te eindigen met 61 punten wat er veel meer waren dan de 5 punten in 2017.

Amaia en Alfred gaven een goed optreden maar misschien was het feit dat ze als tweede van de 26 landen op moesten optreden iets wat negatief gewerkt heeft op de einduitslag. In Spanje hadden ze graag gezien dat het verliefde stel elkaar hadden gezoend als teken van liefde maar dat gebeurde niet. In Engeland gingen de presentatoren zo ver dat ze zeiden dat het jonge stel een hotelkamer moest zoeken.

Winnares

Hoe dan ook, dit jaar is Israël de grote winnaar met het lied ”toy” wat nu ook al bekend staat als het kippenlied (baile de gallina) vanwege het dansje. Met de uitslag van de stemmen van de landen jurys stond Oostenrijk nog bovenaan met Zweden op de tweede plaats maar de punten van de kijkers zorgden er dus voor dat zangeres Netta met Israël de eerste plaats haalde.

Spanje

Spanje wist van het publiek als derde land de minste punten te behalen terwijl Amaia en Alfred van de landen jurys 43 punten ontvingen. Spanje eindigde dit jaar op een 23e plaats, wat dus stukken beter is dan tijdens de 2017 editie maar nog steeds de op drie na laatste plaats waarbij Spanje het alleen beter deed dan Groot Brittannië, Finland en gastland Portugal.

2019 big five

Spanje zal in 2019 echter gewoon weer van de partij zijn als een van de landen van de Big Five, vijf Europese landen die vanwege hun economische steun aan het Unión Europea de Radiodifusión automatisch mee mogen doen en meteen al in de finale staan, samen met het gastland wat dus de winnaar was van de editie het jaar daarvoor.

Ga naar de inhoud