Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren

Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren
Beeld: Turismo de Ibiza

Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Blijkbaar is de website Booking.com begonnen met het versturen van brieven naar de inwoners van Ibiza met de oproep hun appartementen en huizen in de verhuur te doen om wat extra bij te verdienen. Het gaat dan met name om woningeigenaren in het centrum van Ibiza stad waar blijkbaar een gebrek is aan woningen voor de verhuur.

Blijkbaar heeft Booking.com niet genoeg woningen om te verhuren voor deze zomer en dus is men actief op zoek naar nieuw verhuurobjecten. Inwoners van Ibiza stad hebben brieven ontvangen van het online verhuurplatform met daarin de vraag of men interesse heeft om de woning in de verhuur te doen.

In de brief staat dat dit voor 31 mei opgegeven moet worden bij Booking.com waarbij men aangeeft dat het proces makkelijk is en niet meer dan 15 minuten hoeft te duren.

Het probleem is alleen dat volgens de wetten appartementen die gelegen zijn in complexen waar families wonen niet zomaar en al helemaal niet zonder vergunning verhuurd mogen worden. Vreemd genoeg wordt daar geen melding van gedaan in de brief van Booking.com.

Het lijkt erop dat het verhuurplatform verhuurobjecten nodig heeft voor de drukke zomermaanden. Op de website is niet veel meer te vinden voor bepaalde data en dus moeten er meer woningen bij komen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.