skip to Main Content
Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren
Turismo de Ibiza

Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Blijkbaar is de website Booking.com begonnen met het versturen van brieven naar de inwoners van Ibiza met de oproep hun appartementen en huizen in de verhuur te doen om wat extra bij te verdienen. Het gaat dan met name om woningeigenaren in het centrum van Ibiza stad waar blijkbaar een gebrek is aan woningen voor de verhuur.

Blijkbaar heeft Booking.com niet genoeg woningen om te verhuren voor deze zomer en dus is men actief op zoek naar nieuw verhuurobjecten. Inwoners van Ibiza stad hebben brieven ontvangen van het online verhuurplatform met daarin de vraag of men interesse heeft om de woning in de verhuur te doen.

In de brief staat dat dit voor 31 mei opgegeven moet worden bij Booking.com waarbij men aangeeft dat het proces makkelijk is en niet meer dan 15 minuten hoeft te duren.

Het probleem is alleen dat volgens de wetten appartementen die gelegen zijn in complexen waar families wonen niet zomaar en al helemaal niet zonder vergunning verhuurd mogen worden. Vreemd genoeg wordt daar geen melding van gedaan in de brief van Booking.com.

Het lijkt erop dat het verhuurplatform verhuurobjecten nodig heeft voor de drukke zomermaanden. Op de website is niet veel meer te vinden voor bepaalde data en dus moeten er meer woningen bij komen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Het gaat erom dat er een tekort is aan appartementen en woningen met een verhuurlicensie en omdat het tegenwoordig bijna onmogelijk om daar aan te komen is er een tekort ontstaan.Booking.com is zelf gestopt met het verhuren van objecten ‘zonder vergunning’…

  2. Booking.com is niet meer wat het was en daarom maken ze nu noodsprongen. Ze zijn inderdaad heel duur en rekenen een commissie van minstens 17%. Als je appartement een aantal maanden iets minder goed verhuurt, word je gedwongen om nog meer te gaan betalen, anders geven ze geen aandacht meer aan je woning.

    1. Niet alleen dat op Booking.com zitten ook scammers die verhuren terwijl het bewuste huis van een ander is. Daar is nooit echt wat aan gedaan en zijn velen hun heil ergens anders gaan zoeken waardoor Booking.com in de problemen is gekomen. En in plaats van de crimminele problemen op te lossen gaan ze mensen vragen hun huis “illegaal” te verhuren???

  3. Hier in Denia zijn een aantal eigenaren gestopt met Booking.com omdat deze te hoge kosten berekend aan de woning eigenaren.

  4. Boeking.com roept dus op tot het plegen van een economisch delict. Dan lijkt me dat er sprake is van een criminele organisatie die gewoon keihard aangepakt moet worden!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken