Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren

Oeps ... foto ontbreekt!

Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Blijkbaar is de website Booking.com begonnen met het versturen van brieven naar de inwoners van Ibiza met de oproep hun appartementen en huizen in de verhuur te doen om wat extra bij te verdienen. Het gaat dan met name om woningeigenaren in het centrum van Ibiza stad waar blijkbaar een gebrek is aan woningen voor de verhuur.

Blijkbaar heeft Booking.com niet genoeg woningen om te verhuren voor deze zomer en dus is men actief op zoek naar nieuw verhuurobjecten. Inwoners van Ibiza stad hebben brieven ontvangen van het online verhuurplatform met daarin de vraag of men interesse heeft om de woning in de verhuur te doen.

In de brief staat dat dit voor 31 mei opgegeven moet worden bij Booking.com waarbij men aangeeft dat het proces makkelijk is en niet meer dan 15 minuten hoeft te duren.

Het probleem is alleen dat volgens de wetten appartementen die gelegen zijn in complexen waar families wonen niet zomaar en al helemaal niet zonder vergunning verhuurd mogen worden. Vreemd genoeg wordt daar geen melding van gedaan in de brief van Booking.com.

Het lijkt erop dat het verhuurplatform verhuurobjecten nodig heeft voor de drukke zomermaanden. Op de website is niet veel meer te vinden voor bepaalde data en dus moeten er meer woningen bij komen.

Ga naar de inhoud