Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren

Booking roept inwoners Ibiza op woningen te verhuren
Beeld: Turismo de Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Blijkbaar is de website Booking.com begonnen met het versturen van brieven naar de inwoners van Ibiza met de oproep hun appartementen en huizen in de verhuur te doen om wat extra bij te verdienen. Het gaat dan met name om woningeigenaren in het centrum van Ibiza stad waar blijkbaar een gebrek is aan woningen voor de verhuur.

Blijkbaar heeft Booking.com niet genoeg woningen om te verhuren voor deze zomer en dus is men actief op zoek naar nieuw verhuurobjecten. Inwoners van Ibiza stad hebben brieven ontvangen van het online verhuurplatform met daarin de vraag of men interesse heeft om de woning in de verhuur te doen.

In de brief staat dat dit voor 31 mei opgegeven moet worden bij Booking.com waarbij men aangeeft dat het proces makkelijk is en niet meer dan 15 minuten hoeft te duren.

Het probleem is alleen dat volgens de wetten appartementen die gelegen zijn in complexen waar families wonen niet zomaar en al helemaal niet zonder vergunning verhuurd mogen worden. Vreemd genoeg wordt daar geen melding van gedaan in de brief van Booking.com.

Het lijkt erop dat het verhuurplatform verhuurobjecten nodig heeft voor de drukke zomermaanden. Op de website is niet veel meer te vinden voor bepaalde data en dus moeten er meer woningen bij komen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Het gaat erom dat er een tekort is aan appartementen en woningen met een verhuurlicensie en omdat het tegenwoordig bijna onmogelijk om daar aan te komen is er een tekort ontstaan.Booking.com is zelf gestopt met het verhuren van objecten ‘zonder vergunning’…

Booking.com is niet meer wat het was en daarom maken ze nu noodsprongen. Ze zijn inderdaad heel duur en rekenen een commissie van minstens 17%. Als je appartement een aantal maanden iets minder goed verhuurt, word je gedwongen om nog meer te gaan betalen, anders geven ze geen aandacht meer aan je woning.

Niet alleen dat op Booking.com zitten ook scammers die verhuren terwijl het bewuste huis van een ander is. Daar is nooit echt wat aan gedaan en zijn velen hun heil ergens anders gaan zoeken waardoor Booking.com in de problemen is gekomen. En in plaats van de crimminele problemen op te lossen gaan ze mensen vragen hun huis “illegaal” te verhuren???

Hier in Denia zijn een aantal eigenaren gestopt met Booking.com omdat deze te hoge kosten berekend aan de woning eigenaren.

Boeking.com roept dus op tot het plegen van een economisch delict. Dan lijkt me dat er sprake is van een criminele organisatie die gewoon keihard aangepakt moet worden!

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.