skip to Main Content
Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt
YouTube

Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Stierenvechter Morante de la Puebla heeft voor veel ophef gezorgd op internet. Op video’s is namelijk te zien zijn dat hij bij een gevecht met een stier tijdens de Feria de Abril in Sevilla, voordat hij de stier doodsteekt, met een zakdoek de tranen weghaalt van de stier die op het punt staat te sterven en duidelijk pijn heeft.

Terwijl het aanwezige publiek in de arena Maestranza de Sevilla de actie van de ‘torero’ met applaus beantwoorde, is Morante de la Puebla op de sociale media stukken minder populair. De vraag is waarom de stierenvechter een zakdoek uit zijn zak haalt en de stervende en pijn lijdende stier benaderd om de tranen uit een van zijn ogen te halen. Wat schiet de man daarmee op als hij hem daarna toch doodsteekt.

Op internet wordt de stierenvechter daarom ook uitgemaakt voor psychopaat en meent men dat Morante sadistische ziek is en de actie als walgelijk omschrijft. Ook de Partij voor de Dieren Pacma meent dat slechts een verwrongen en perverse geest in staat is om een dier te martelen om daarna de tranen van pijn en lijden weg te halen. Dit getuigt van een griezelige gebrek aan empathie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 56 reacties
 1. ik was ooit als fervent tegenstander van stierengevechten aanwezig in de fenomenale historische arena van Mexico City. ik kon me helemaal niet vinden in de ole’s en andere massa reacties van de bomvolle arena. Tot plots picadors te paard een absoluut intuitief and spectaculair ballet opvoerden, de scherpe horens van de stieren vele malen op slechts een paar centimeter ontweken. Dan plots zag ik kunst in het gegeven en voelde die oeroude jager-impuls van ons, mensen, die nog steeds in ieder van ons verscholen steekt onder onze huidige oppervlakkige lagen van ”beschaafd vernis.” Tot eigen grote verbazing ging ik ongewild mee en op in de ole’s..
  Wat later kwam een toreador binnen om de stier te doden maar klungelde zo dat na 3 steek pogingen de stier nog steeds recht stond. Het hele publiek ging als wild tekeer in afkeer tot de ”arme” toreador letterlijk oorverdovend weggefloten werd. Einde loopbaan. Een andere toreador nam over en klaarde de klus in een donderende stilte. Ik verliet de arena, helemaal niet bekeerd tot pro-stierenvecten, maar veeleer in gepeins wat ons mensen, menselijk maakt.

  Hier zijn veel impulsieve, krachtige tegen-reacties. Een paar jaar geleden waren op Islamitische Staat video’s te zien waarop kinderen van andersdenkede mede-mensen werden onthoofd en met hun kinderhoofdjes werd ”voetbal” gespeeld. Tot geschreeuw van de ouders en groter jolijt van de IS’ers.
  Welkom tot onze reele aktualiteit. Vandaag worden in de hele wereld veel meer mensen geslacht dan stieren, en toch zijn we volledig buitenmatig emotioneel geprikkeld of voor een paar minuten diep verontwaardigt met het lot van deze dieren. Straks zijn we weer verontwaardigt voor het klimaat en morgenvroeg door een andersdenkende politicus, dan is er pro of con Zwarte Piet en het ongemakkelijk afgunstig zijn van onze buren die zoveel meer schijnen te hebben of te zijn dan onszelf…

  Vreemd, het effektief afslachten van mensen raakt ons niet so diep.

  Wat is er eigenlijk gaande ..in, en met … ons?

 2. Cultuur is een ander woord voor beschaving. Het is niet beschaafd om een dier te martelen en te doden.
  Traditie is iets wat gedurende een hele lange tijd gedaan wordt. Als iets fout is, wat is er dan mis om die traditie te stoppen?
  Gelukkig is een groot deel van de Spaanse bevolking tegen het stierenvechten en het zal een keer stoppen. Ik hoop er iedere dag op!

 3. En nu moet het maar eens afgelopen zijn met het martelen en pijnigen van stieren
  Wat is dit walgelijk deze stierenvechter heeft geen gevoel
  Schandalig

 4. Allemaal selectieve verontwaardiging. U weet niet zo goed als ik dat dieren geen emoties kennen. U eet morgenochtend immers een plakje kaas terwijl u weet dat haar kalf direct bij de moeder is weg gehaald. Die koe interesseert dat niets dat weet u, u houdt immers meer van kaas dan van een moederkoe. In de loop van morgen worden honderduizenden dieren geslacht. Sommigen gaan levend in kokend water maar die dieren malen daar niet om. Dat weet u, want u houdt meer van een karbonade dan van zo’n varken. Dat beest is vreselijk intelligent en sociaal maar u denkt dat alleen zo’n stier zich “ongemakkelijk” voelt terwijl de messen in hem snijden. Als u het zo verschrikkelijk vindt dan deed u wel iets!! Keer meelopen met PACMA of geen vlees meer eten. Maar dat is het probleem, u heeft een kort geheugen. Overmorgen is die stier weer vergeten.

  1. Dieren kennen geen emoties? Jij spoort ook niet! Hoe weet je al je veronderstellingen zo goed? Wie zegt dat dat allemaal zo is, wat jij beweert over de lezers hier. Irritante betweter!

    1. Die gave ontbreekt u dan martin
     U vergeet hier (omdat het u uitkomt) een groot verschil nl dat beschaafde mensen niet eerst een dier uren zitten te pesten en te martelen om het vervolgens dan maar te doden wanneer ze moe van het ‘spelen’. We zullen inderdaad na enige tijd die stier vergeten zijn net zoals bvb een verkeersslachtoffer…tot het volgende slachtoffer

    2. @ Martin. De dieren hebben meer emoties dan jij. Allemaal hersenloze onzin wat jij schrijft. Boycot de plaatsen waar stierenvechten nog aan de orde is mensen, behalve jij Martin. .

     1. John: je bedoelde wellicht martin met kleine letter ‘m’?
      Ik ben hier sinds september ’17 actief en ondertussen zijn er meerdere Martin’s actief die het niet nodig vinden om er bvb een cijfer achter te plaatsen

   1. In u herken ik de echte veganist. Degene die geen dierlijke producten eet omdat dieren daarvoor moeten lijden. Voor u geen kaas en karbonade.

  2. Ik wil even benadrukken dat deze “Martin” en ik niet een en dezelfde zijn.
   Deze Martin spoort niet helemaal en ik gelukkig wel.
   Het stieren’vechten’ in Spanje kent idd een lange traditie en is in die zin wel degelijk een stuk cultuur.
   Om aan alle wreedheid een eind te maken zou je ook kunnen zeggen houdt voortaan stieren gevechten zonder het dier te doden of te martelen.
   Verzorg de stier na afloop en geef het dier een diervriendelijk bestaan, vergelijkbaar met dressuur paarden of spring paarden.
   In sommige delen van Spanje gebeurt het al en is een stuk diervriendelijker dan wat er bij het ‘echte’ werk gebeurt.
   Hier wordt de stier door als clown verklede stierenvechters uitgedaagd en na ongeveer 10 minuten stopt het en komt er een nieuwe stier.

  3. Dit verhaal raakt kant noch wal. Ik ben het met u eens dat dieren, zoals koeien, varkens en kippen alleen op een “juiste” manier geslacht mogen worden. Hierover zijn in Nederland afspraken over gemaakt en wordt ook gecontroleerd. Maar dat staat los van het martelen van dieren tijdens het stierenvechten. Als u vegetariër of wellicht veganist bent omdat u tegen het slachten van dieren bent, dan vind ik dat echt fantastisch, maar dan vind ik de vergelijking die u maakt nog steed niets juist.

 5. In mijn ogen is die Morante de la Puebla een grote KL**TZAK.
  Jammer dat in Spanje deze ‘cabrons’ nog steeds geadoreerd worden.

  1. Volledig mee eens Ronald, hoop dat die kl….z… eens op de horens van een stier gepakt wordt, einde walgelijke show !!!!!

 6. Het wordt tijd dat dat ellendige schouwspel eens wordt afgeschaft. Die tijd was eigenlijk jaren geleden al gekomen, maar het is blijkbaar een moeizaam gevecht.

 7. Idd, barbaars!! En ik ben Spaans!!! Als de stierenverchter door de stier gepakt wordt dan gaat iedereen huilen.. amazing !! Hoe hipocriet we kunnen zijn !!!

  1. Ik hoor niet bij de mensen die gaan huilen als de stierenvechter door de stier gepakt wordt en 20 of 30 meter de lucht in wordt gegooid.

 8. Mens deze man de ERGSTE dood toe dat er bestaat en de mensen die er naar gaan kijken alle tegenslag van de wereld.Gewoon walgelijk

 9. Een zieke geest en een zieke traditie. Ronduit belachelijk dat men dierenmishandeling anno 2019 nog verheerlijkt in een EU lidstaat. Hopelijk zal een volgende keer de stier zegevieren met eenzelfde afloop.

 10. Wat een schoft. Hoop dat hij en de rest van zijn smerige familie de ergste dood zullen sterven gelijk deze stier.

 11. Hypocriete klootzak! Achterlijke en gruwelijke “tradities” en de toeristjes blijven het nodig vinden om dit te aanschouwen, dieptriest volk.

  1. Volgens mij komen we nu schoenen tekort!!!
   Spanje is een land van traditie’s…..en helaas hoort daar stierenvechten ook bij!!
   Maar de wensen in sommige commentaren hebben toch een hoog oog om oog percentage. Eigenlijk maakt dat u geen haar beter dus!!
   Aan de andere kant past het wel in het algehele beeld van de huidige samenleving…vooral IKKE en zijn mening is de wijsheid en waarheid voor de samenleving het lijkt hier wel een forum van democratie!!!

   1. Al 30 jaar trachten de buitenlanders het stierenvechten te verbieden. Vooral de Engelsen. Terwijl zij thuis gewoon op vossenjacht gingen.
    Alleen Spanjaarden hebben het recht om deze traditie de nek om te draaien. Aan de commentaren te zien hebben de Nederlanders in dit prachtige land weinig contact met de Spaanse bevolking. Jammer.
    (Zo, en nu weer terug naar de discussie over “buitenlanders” die niet willen intergeren in Nederland.)

   2. Tradities? Wil u hiermee zeggen dat ook slechte tradities maar moeten gerespecteerd worden? Tijdens de middeleeuwen was het een ‘traditie’ om ‘heksen’ levend te verbranden, zullen we dan gelijk zulke tradities dan ook maar terug handhaven?

 12. BARBAARS IK HEB ER GEEN ANDER WOORD VOOR AFSCHAFFEN DAT STIERENVECHTEN DAT IS GEEN EERLIJK GEVECHT DE VERLIEZER IS AL GEKEND OP VOORHAND HIJ IS AL GEMARTELD OP VOORHAND EN AL DIE ARENAS KUNNEN VOOR VEEL ANDERE EN AANGENAMERE DINGEN GEBRUIKT WORDEN

 13. Dit heeft weinig met linkse of rechtse rakkers te maken. Elk weldenkend mens zal stierenvechten veroordelen. Het is een barbaars gebruik, heeft te maken met gebrek aan beschaving maar heeft niets maar dan ook niets met culturele tradities te maken. Anno 2019 verbranden we ook geen heksen meer en voeren we ook geen doodstraffen meer uit op een openbare pleinen ten vermaak van het volk.

  1. Wij praten wel altijd wel “leuk” over dat stierenvechten, maar ja het is en blijft een traditie voor hun. Probeer maar is Sinterklaas af te schaffen

     1. Men tracht reeds jarenlang deze traditie te doorbreken te beginnen met zwarte piet

    1. Ik vind het geen domme vergelijking. Beide tradities, beide tradities is er gezeur vanaf buitenaf. En als we het over dierenleed hebben. Wordt dan veganist, want is nou het verschil tussen dit of dat de stier na de slager gaat.

 14. Hij neemt te minste zijn tijd om dat te doen. De meeste doen het geen eens niet. Die geven de doodsteek en klaar. En wie weet. Misschien zat Morante een gebed te doen in zijn hoofd, maar die linkse rakkers op het internet moeten het weer zo erg er van maken.

  1. Overduidelijk dat jij ook geen gevoel in je donder hebt D. Alvarez. Het is barbaars en niet van deze tijd om voor vermaak dieren te langzaam en zeer pijnlijk te vermoorden. Ik vind het een zeer wrede aktie van deze door en door slechte man om de tranen af te vegen alvorens de stier in hevige pijn te vermoorden. Van mij mogen ze hem publiek aan de schandpaal zetten.

   En zoals jij het zegt zeg je het toch wel goed want de rechtse rakkers onder ons hebben inderdaad weinig gevoel voor de medemens en dier, die denken enkel maar aan zichzelf.

   1. Dan kunnen we zo goed allemaal vegetarisch worden. Wat hij deed is nog het minst erg in die “sport”. En anders noem je stierenvechten gewoon cultuur

  2. Mijnheer Alvarez, uw opmerkingen en vergelijkingen zijn te dom om nog verder op te reageren. Ik hou van Spanje en kom er heel vaak, maar als het merendeel van de Spanjaarden het met u eens zou zijn, kwam ik er nooit meer. Maar dat is niet zo, de meeste Spanjaarden zijn het stierenvechten ook beu.

   1. Ik vind het geen domme vergelijking. Beide tradities, beide tradities is er gezeur vanaf buitenaf. En als we het over dierenleed hebben. Wordt dan veganist, want nou is nou het verschil tussen dit of dat de stier na de slager gaat.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken