Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt

Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt
Beeld: YouTube

Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stierenvechter Morante de la Puebla heeft voor veel ophef gezorgd op internet. Op video’s is namelijk te zien zijn dat hij bij een gevecht met een stier tijdens de Feria de Abril in Sevilla, voordat hij de stier doodsteekt, met een zakdoek de tranen weghaalt van de stier die op het punt staat te sterven en duidelijk pijn heeft.

Terwijl het aanwezige publiek in de arena Maestranza de Sevilla de actie van de ‘torero’ met applaus beantwoorde, is Morante de la Puebla op de sociale media stukken minder populair. De vraag is waarom de stierenvechter een zakdoek uit zijn zak haalt en de stervende en pijn lijdende stier benaderd om de tranen uit een van zijn ogen te halen. Wat schiet de man daarmee op als hij hem daarna toch doodsteekt.

Op internet wordt de stierenvechter daarom ook uitgemaakt voor psychopaat en meent men dat Morante sadistische ziek is en de actie als walgelijk omschrijft. Ook de Partij voor de Dieren Pacma meent dat slechts een verwrongen en perverse geest in staat is om een dier te martelen om daarna de tranen van pijn en lijden weg te halen. Dit getuigt van een griezelige gebrek aan empathie.

https://twitter.com/PabloMM/status/1127472242152091648

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.