Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt

Oeps ... foto ontbreekt!

Stierenvechter droogt tranen stier voordat hij deze doodsteekt

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stierenvechter Morante de la Puebla heeft voor veel ophef gezorgd op internet. Op video’s is namelijk te zien zijn dat hij bij een gevecht met een stier tijdens de Feria de Abril in Sevilla, voordat hij de stier doodsteekt, met een zakdoek de tranen weghaalt van de stier die op het punt staat te sterven en duidelijk pijn heeft.

Terwijl het aanwezige publiek in de arena Maestranza de Sevilla de actie van de ‘torero’ met applaus beantwoorde, is Morante de la Puebla op de sociale media stukken minder populair. De vraag is waarom de stierenvechter een zakdoek uit zijn zak haalt en de stervende en pijn lijdende stier benaderd om de tranen uit een van zijn ogen te halen. Wat schiet de man daarmee op als hij hem daarna toch doodsteekt.

Op internet wordt de stierenvechter daarom ook uitgemaakt voor psychopaat en meent men dat Morante sadistische ziek is en de actie als walgelijk omschrijft. Ook de Partij voor de Dieren Pacma meent dat slechts een verwrongen en perverse geest in staat is om een dier te martelen om daarna de tranen van pijn en lijden weg te halen. Dit getuigt van een griezelige gebrek aan empathie.

https://twitter.com/PabloMM/status/1127472242152091648

Ga naar de inhoud