Warm weekend verwacht in Spanje met temperaturen boven de 37 graden

Warm weekend verwacht in Spanje met temperaturen boven de 37 graden
Beeld: 123rf

Warm weekend verwacht in Spanje met temperaturen boven de 37 graden

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het wordt in Spanje op veel plaatsen zweten dit weekend waarbij de Spaanse weerdienst Aemet waarschuwt dat de temperatuur boven de 37 graden kan komen. De warmste gebieden van Spanje zijn op zaterdag en zondag te vinden op de Balearen, Valencia regio, Murcia en Andalusië.

De Spaanse weerdienst Aemet voorspelt dat de Murcia regio op zondag te maken krijgt met 37 graden of meer terwijl het in deze regio op zaterdag niet warmer zal worden dan 33 graden. Maar ook op andere plaatsen in het zuiden en zuidoosten van het land wordt het goed warm dit weekend.

Zo zal het kwik in Andalusië tot 35 graden stijgen op zondag en wordt het op zaterdag ook rond de 30 graden. De 35 graden zal geregistreerd worden in de provincie Córdoba terwijl het in de provincies Sevilla en Málaga 34 graden moet worden en in Huelva en Granada 32 graden terwijl het kwik niet verder zal stijgen naar 28 graden in Almería.

Ook de Valencia regio krijgt hoge temperaturen zoals de 28 tot 30 graden op zaterdag in de provincies Castellón, Valencia en Alicante waar het kwik op zondag zal stijgen naar 30 tot 32 graden.

Op de Balearen eilanden Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera wordt het zaterdag nog niet zo heel erg warm met maximaal 25 graden maar op zondag kan ook daar de temperatuur boven de 28 tot 29 graden komen. Datzelfde geldt ook voor Catalonië waar het zaterdag 22 tot 23 graden wordt en zondag 26 tot 28 graden.

Ook in andere autonome regio’s in Spanje zal het aangenaam tot zeer warm gaan worden voor de tijd van het jaar. In de regio Aragón kan het kwik op zondag stijgen naar 31 graden, net zoals in Castilla-La Mancha, Extremadura en de Madrid regio waar het warmer dan 28 graden kan worden dit weekend.

Op de Canarische Eilanden is het aangenaam weer met temperaturen die uiteraard variëren per eiland maar tussen de 23 en 27 graden liggen wat redelijk normaal is voor de tijd van het jaar.

Ga naar de inhoud