Nieuw boek: ‘Vanuit het niets’ een nagelbijtend spannend verhaal van de Spaanse schrijver Julia Navarro

Nieuw boek: ‘Vanuit het niets’ een nagelbijtend spannend verhaal van de Spaanse schrijver Julia Navarro
Beeld: SpanjeVandaag

Nieuw boek: ‘Vanuit het niets’ een nagelbijtend spannend verhaal van de Spaanse schrijver Julia Navarro

Op 7 juni verschijnt ‘Vanuit het niets’ (in het Spaans: De Ninguna Parte) van de Spaanse schrijver Julia Navarro bij Wereldbibliotheek. In deze spannende roman krijgt Navarro de lezer opnieuw op het puntje van zijn stoel. Twee mannen worden onbedoeld elkaars vijand, enkel omdat de landen waar ze vandaan komen met elkaar in conflict zijn. Na het grote succes van haar eerdere romans presenteert Navarro opnieuw een nagelbijtend spannend verhaal met herkenbare universele thema’s als terrorisme, identiteit en globalisering.

De tiener Abir Nasr is getuige van de moord op zijn familie tijdens een Israëlische leger missie in Zuid-Libanon. Hij zweert de rest van zijn leven op de schuldigen te jagen. Na de tragedie vindt Abir onderdak bij familie in Parijs, waar hij zich gevangen voelt tussen twee onverzoenlijke werelden: zijn verstikkende familie en de vrijheid van de open Franse samenleving. Moet hij het voorbeeld volgen van zijn nicht Noura, die in opstand komt tegen het religieuze fundamentalisme van haar vader? 

Jacob Baudin is een van de Israëlische soldaten die deelnamen aan de militaire actie waarbij Nasrs familie omkwam. Hij wordt gekweld door de herinneringen eraan. Waarom zou hij tegen mensen vechten die hem niets hebben gedaan? Bovendien voelt Jacob zich in Israël, als zoon van Franse ouders, nog steeds een emigrant en probeert hij zich te verzoenen met zijn opgelegde joodse identiteit.

Dan kruisen de paden van Abir en Jacob elkaar nogmaals en staat alles op scherp. Vanuit het niets is een spannende roman over de grenzen van het leven, over twee mannen met identiteiten die hen opgelegd zijn en waaraan ze moeilijk kunnen ontsnappen. Een roman die ons dwingt om na te denken over al onze zekerheden.

KLIK HIER om dit 384 pagina’s tellende boek van Julia Navarro te reserveren (verschijnt 7 juni 2022). Het boek ‘Zeg me wie ik ben’ verschijnt ook op 7 juni 2022 en kan HIER gereserveerd worden.

Over de schrijver

Julia Navarro (Madrid,1953) is schrijver en journalist. Haar boeken worden uitgegeven in meer dan dertig landen. Van de historische roman ‘Zeg me wie ik ben’ (2012) werd in 2021 de goed bekeken televisieserie ‘Tell Me Who I Am’ gemaakt. Eerder verschenen ook ‘Het bloed van onschuldigen’ (2014) en ‘Schiet maar, ik ben toch al dood’ (2015).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.