Waarom wordt de Belgische Jérémie Makiese in Spanje vergeleken met Julio Iglesias?

Waarom wordt de Belgische Jérémie Makiese in Spanje vergeleken met Julio Iglesias?

Waarom wordt de Belgische Jérémie Makiese in Spanje vergeleken met Julio Iglesias?

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals Big Five land Spanje en Nederland na de eerste halve finale, heeft ook België tijdens de tweede halve finale een plaats weten te bemachtigen voor de finale van het Eurovisiesongfestival 2022. Het is de Belgische zanger Jérémie Makiese gelukt om met het lied ‘Miss You’ tussen de 25 landen te komen die op zaterdag 14 mei zullen strijden om de titel. Maar wist je dat in Spanje de vergelijking gemaakt wordt tussen de Belgische Jérémie Makiese en de Spaanse Julio Iglesias?

Nu zul je als lezer wel denken, hoe kan dat nou, Jérémie Makiese en Julio Iglesias lijken in de verste verte niet op elkaar. En dat klopt helemaal maar beide zangers doen mee of hebben meegedaan met het Eurovisiesongfestival en beide zangers zijn of waren ook voetballers, sterker nog beiden staan of hebben ze in het doel gestaan.

De jonge Belgische zanger is naast de winnaar van The Voice Belgique ook sinds september 2021 doelman bij Excelsior Virton. Voor deze club speelde hij ook bij BX Brussels, Jeunesse Molenbeek, Royal Wallonia Walhain en La Louvière Centre. Weliswaar staat zijn naam op de spelerslijst bij zijn nieuwe club, maar hij heeft nog geen officiële wedstrijd gespeeld met zijn club. Vanwege zijn zangcarrière heeft hij niet alleen het voetbal op een laag pitje gezet maar ook zijn hogere studie geologie voorlopig stopgezet.

Maar nu komt het, waarom de vergelijking met de Spaanse zanger Julio Iglesias? Dat komt omdat Julio Iglesias een veelbelovende carrière begon bij Real Madrid als doelman. Maar vanwege een ernstig ongeval en problemen met zijn knie kon hij zijn voetbaldroom niet waar maken. Daarom begon Julio Iglesias te zingen, en met succes zoals we allemaal weten. 

Net zoals de Spaanse zangeres Chanel, de 2022 inzending voor Spanje, wist Julio Iglesias het Festival de Benidorm te winnen om daarna met het lied ‘Gwendolyne’ Spanje te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival van 1970. Ondanks dat hij dit deed met het trio La La La als achtergrondzangeressen, kwam Julio Iglesias met 8 punten niet verder dan de 4e plaats, iets wat Spanje moest delen met Frankrijk en Zwitserland. 

Wat er na het Eurovisiesongfestival van 1970 met de carrière van Julio Iglesias is gebeurd weten we natuurlijk allemaal. Maar wat gaat er met de carrière gebeuren van de Belgische Jérémie Makiese, kiest hij na het Eurovisiesongfestival voor zijn zang- of voetbalcarrière, of gaat hij verder studeren?

Ga naar de inhoud