De ontsnapte kaketoe Veggie is teruggevonden op 7 kilometer van zijn huis in Zaragoza

De ontsnapte kaketoe Veggie is teruggevonden op 7 kilometer van zijn huis in Zaragoza
Beeld: Voorbeeldfoto / Canva

De ontsnapte kaketoe Veggie is teruggevonden op 7 kilometer van zijn huis in Zaragoza

ZARAGOZA – Tussen onze lezers zitten ook heel wat dierenvrienden. Die begrijpen het leed dat gepaard kan gaan met het verliezen van een huisdier. Ook wanneer dat een niet zo heel courant huisdier is. In Zaragoza vond een baasje haar kaketoe terug dankzij de hulp van attente burgers.

Op 7 Mei ontsnapte Veggie de Kaketoe (ninfa lutina) uit zijn huis in de buurt Miralbueno. Vijf dagen  lang en de hulp van heel wat buurtbewoners bleken nodig om de vogel terug te vinden. Afgelopen woensdag werd melding gemaakt van de kaketoe in de buurt van het paviljoen Siglo XXI in de buurt Actur, op maar liefst 7 kilometer van de plek waar hij ontsnapte .

Dinsdagavond al werd een veelkleurige vogel op een balkon in de buurt Actur gespot. Een vriendin die over de verdwijning op de hoogte was, nam contact op met Belén, het baasje van Veggie. Dankzij een vlekje op de vleugel van het dier waren de vrienden 90 procent zeker dat het wel degelijk om de juiste vogel ging.

“We waren sinds zes uur ’s ochtends op zoek”, vertelt Belén, maar voorlopig bleek dat tevergeefs. In de vroege avond kreeg het Rode Kruis telefoon van iemand die de vogel vlakbij het paviljoen gezien had. Zij waren op de hoogte van het verhaal en lichten op hun beurt Belén in. De vrienden bevonden zich op slechts 400 meter van de plaats, begaven zich naar het paviljoen en wisten Veggie te vangen.

Ondertussen is de vogel terug thuis. Hij voelt zich niet zo goed maar volgens de dierenarts komt hij er wel weer bovenop. Baasje Belén dankt alle mensen die hun steentje bijdroegen aan de onwaarschijnlijke maar succesvolle reddingsactie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.