Nederlandse club Alfaz del Pi haalt geld op voor Oekraïense families

Nederlandse club Alfaz del Pi haalt geld op voor Oekraïense families
Beeld: Ayuntamiento de Alfaz del Pi / website

Nederlandse club Alfaz del Pi haalt geld op voor Oekraïense families

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De ‘Club Los Holandeses’ in de gemeente Alfaz del Pi aan de Costa Blanca heeft geld opgehaald voor de Oekraïense vluchtelingen die gehuisvest zijn in de gemeente. Volgens de gemeentewebsite van Alfaz del Pi was deze liefdadigheidscampagne een idee van clublid Iris Guntenaar-Bonnen. In totaal is 165 euro opgehaald, geld dat de vluchtelingen via vouchers kunnen besteden in de lokale supermarkt.

De Club Los Holandeses ofwel de Nederlandse Club van Alfaz del Pi bestaat al 46 jaar sinds 1975 en heeft inmiddels 250 leden waarvan het merendeel de Nederlandse nationaliteit heeft, er zijn ook Belgische en Spaanse leden. De Club heeft een clubgebouw in de Barranco Hondo wijk waar een verscheidenheid aan activiteiten wordt georganiseerd voor Nederlands sprekende inwoners van de gemeente en omstreken.

Door middel van een solidair spaarvarken (hucha solidaria) die bij de bar van het clubgebouw stond opgesteld, konden de leden een donatie doen. In totaal werd 165 euro opgehaald wat met medewerking van supermarkt Mendoza omgezet is in vouchers voor verse producten die door de Oekraïense vluchtelingen aangeschaft kunnen worden. 

De wethouder voor inwoners van andere nationaliteiten, Martine Mertens, heeft de Club Los Holandeses benaderd om hen te bedanken voor dit liefdadigheidsinitiatief. Bekijk HIER de website van de Nederlandse Club van Alfaz del Pi en lees HIER alles over de lange geschiedenis van wellicht wel de oudste Nederlandse club van Spanje.

Ga naar de inhoud