Amazon en AliExpress voor even samen op Mallorca

Amazon en AliExpress voor even samen op Mallorca
Beeld: archief

Amazon en AliExpress voor even samen op Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De oprichter van Amazon en de eigenaar van Alibaba en AliExpress zijn heel even bijna samengekomen. Dat wil zeggen, de speciale luxe jachten van Jeff Bezos en Jack Ma lagen bijna naast elkaar voor anker in de haven van Palma (de Mallorca). Zoals bekend werd het enorme luxe zeiljacht van de Amazon-oprichter in Nederland gemaakt, terwijl de boot van de Alibaba-oprichter kleiner, maar niet minder luxe is.

Jack Ma is inmiddels een bekend gezicht op Mallorca. De miljardair en oprichter van Alibaba, die in 2020 uit de publieke belangstelling in China verdween na kritiek op het financiële controlestelsel van zijn land, bevindt zich regelmatig op de wateren rond Mallorca aan boord van zijn indrukwekkende megajacht ‘Zen’. In juni werd hij gespot op een golfbaan in Calvià, waar hij meerdere dagen genoot van zijn favoriete sport, iets wat hij ongetwijfeld deze keer weer zal herhalen.

De superjacht ‘Zen’, een waardevol pronkstuk in de scheepvaart, heeft een lengte van 88,38 meter, een breedte van 13 meter en een volume van 2562 GT. Het kan met een snelheid van 20 knopen varen dankzij twee MTU-motoren en heeft een reikwijdte van 5.000 zeemijlen. Het biedt plaats aan 16 gasten en heeft een bemanning van 25 leden.

Aan de andere kant zal Jeff Bezos zijn nieuwe zeiljacht op Mallorca inwijden. ‘Koru’, zoals dit luxueuze vaartuig is genoemd, is een driemaster zeilschip dat 500 miljoen dollar heeft gekost. Het is het grootste zeiljacht ter wereld, met twee dekken, een helikopterplatform, een diep zwembad en een bemanning van 40 leden. Jeff Bezos zelf is niet op het eiland gezien, dus het is niet bekend of hij aanwezig is op Mallorca.

Ga naar de inhoud