Berggeit maakt daken van Calpe onveilig

Berggeit maakt daken van Calpe onveilig
Beeld: Ayuntamiento de Calpe / facebook

Berggeit maakt daken van Calpe onveilig

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In de gemeente Calpe (Alicante) is al een dag lang veel vermaak over het onverwachte bezoek van een berggeit in het oude centrum van de stad. Op vrijdagochtend was de geit te vinden op verschillende daken van de gebouwen in Calpe.

De gemeente laat op haar sociale media weten dat een geit op één van de daken geklommen was. Daarna is de geit simpelweg van het ene op het andere dak gelopen of gesprongen. Dit alles is ook te zien in meerdere foto´s en video´s die genomen zijn door buurtbewoners.

In één van de beelden is te zien hoe de geit op de rand van een dak staat terwijl hij naar beneden kijkt. In andere foto´s is te zien hoe de geit midden op daken en terrassen loopt en hij is zelfs gezien op de oude stadsmuur die vroeger Calpe beschermde.

De bewoners hebben de lokale politie op de hoogte gebracht, die de verblijfplaats van het beest probeert te vinden. Dit is geen gemakkelijke opgave, omdat de geit zich soms op erg gevaarlijke plekken bevindt en zich snel kan bewegen. Op één van de foto´s is dan ook te zien hoe agenten het beest vanaf de straat observeren, terwijl de geit op zijn beurt zijn blik naar beneden richt en naar hen kijkt.

De politie zal proberen de geit zo snel mogelijk te vangen. Wanneer dit gelukt is wordt hij teruggebracht naar zijn natuurlijke habitat. Dit is de bergketen ‘sierra de Oltá’, een groene plek aan de rand van de gemeente. Men gelooft dat de geit hier vandaan naar het dorp is gekomen. Een buurtbewoonster denkt dan ook dat de geit erg in de war moet zijn op deze vreemde plek.

Andere bewoners hebben ook zo hun ideeën over de situatie. Zo zijn ze voornamelijk verbaasd en geamuseerd. Ze verwonderen zich over het feit dat de geit zomaar op de daken is gekomen. Er is zelfs een theorie dat iemand het beest geholpen heeft om omhoog te komen.

Ga naar de inhoud