Search
menu
Search

Deze dorpen in Aragón hebben een camperparkeerplaats

Deze dorpen in Aragón hebben een camperparkeerplaats
Beeld: via canva.com

Deze dorpen in Aragón hebben een camperparkeerplaats

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Er zijn steeds meer Nederlanders en Belgen (en Spanjaarden) die de autonome regio Aragón ontdekken met de campervan of kampeerauto. Zoals bekend mag je met een kampeerauto overal ‘parkeren’, maar is het ‘kamperen’ niet toegestaan. Toch zijn er gemeenten die liever niet hebben dat overal campervans en kampeerauto’s geparkeerd staan, omdat het toerisme met kampeerauto’s in Spanje explosief is gestegen de afgelopen jaren. Daarom zijn er veel dorpen die een speciale camperparkeerplaats hebben, die vaak nog gratis is ook nog. Dit is een overzicht per provincie.

Het toerisme met campervans en kampeerauto’s groeit snel en er zijn steeds meer plekken in Aragón waar deze voertuigen kunnen worden geparkeerd. Volgens de gegevens van de vereniging Actua (Autocaravanas y Campers Todos Unidos Aragón) zijn er in heel Aragón 87 gemeentelijke campergebieden, inclusief de drie hoofdsteden. De provincie Teruel heeft de meeste locaties (33), gevolgd door de provincie Huesca (28) en de provincie Zaragoza (26).

Provincie Huesca

In de provincie Huesca zijn 28 locaties met speciale parkeerplaatsen voor campers. Hierdoor is het mogelijk om comfortabel een voertuig van dit type te parkeren in Canfranc Estación, een van de populairste toeristische bestemmingen in de Pyreneeën, of in Aínsa, een van de mooiste dorpen van Spanje. Daarnaast zijn er camperparkeerplaatsen te vinden in Benasque, Jaca, Sabiñánigo en Sallent de Gállego, bekende gemeenten in het Aragonese gebergte. Zelfs kleinere plaatsen met minder dan honderd inwoners, zoals Castigaleu in de Ribagorza streek, hebben deze faciliteiten. Andere plaatsen in Huesca met camperparkeerplaatsen zijn onder andere Bolea, op tien minuten afstand van het kasteel van Loarre, het Kartuizerklooster van Monegros, Fraga en San Esteban de Litera.

In het dorp Fiscal, gelegen tussen Sabiñánigo/Torla en Boltaña/Aínsa, bevindt zich het Área Ordesa Pirineos, een speciale overnachtingsplaats voor campers en kampeerwagens die in oktober 2020 is geopend. Deze faciliteit biedt 45 plaatsen met voorzieningen voor drinkwater en het lozen van afvalwater. Bovendien is er gratis wifi beschikbaar in het hele gebied en verloopt het systeem volledig automatisch.

Provincie Teruel

Onder de 33 gemeenten met camperparkeerplaatsen in Teruel bevinden zich enkele zeer toeristische plaatsen, zoals Beceite, met zijn populaire route door de Parrizal-kloof in de Matarraña streek of het prachtige dorp Valderrobres, dat is opgenomen in de lijst van de mooiste dorpen van Spanje. Ook is er een parkeerplaats voor dit type voertuigen in Torres de Albarracín, op slechts 15 minuten afstand van Albarracín en op slechts drie minuten van het met een Michelinster bekroonde restaurant El Batán in Tramacastilla. Hierdoor zijn natuurgebieden, culinaire hoogstandjes en culturele ontdekkingen perfect te combineren met het reizen en verkennen van de wereld met een camper. Alcañiz, Calaceite, Cretas, Cella, Mas de las Matas, Monroyo, Estercuel, El Pobo en Utrillas zijn enkele andere dorpen in Teruel die camperparkeerplaatsen hebben.

Provincie Zaragoza

De provincie Zaragoza beschikt over 26 gemeentelijke camperparkeerplaatsen. Naast die in de hoofdstad van Aragón, gelegen tegenover de Campus Río Ebro in de wijk Actur, zijn er ook speciaal aangewezen gebieden voor dit doel in grote gemeenten zoals Tarazona, Caspe en Calatayud. Daarnaast zijn er ook dergelijke parkeerfaciliteiten te vinden in kleine dorpen in de hele provincie, zoals Grisel (Tarazona en de Moncayo), Purujosa (Aranda) en Escatrón (Ribera Baja del Ebro). Sos del Rey Católico, een van de mooiste dorpen van Spanje en een van de meest toeristische plaatsen in Aragón, heeft ook een camperparkleerplaats. Belchite, met zijn Oude Dorp; het heksendorp Trazmoz; en Jaraba, beroemd om zijn thermale wateren, behoren ook tot de plaatsen op deze lijst.

Informatie

De gegevens zijn door de regionale krant Heraldo de Aragón verzameld samen met Araesac, een website waar alle camperparkeerplaatsen in Spanje en Europa zijn geregistreerd. Op deze website is een volledige lijst beschikbaar van de locaties in Aragón met diverse voorzieningen.

Ga naar de inhoud