Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (59)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (59)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (59)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Spetter pieter pater, lekker in het water. Tijdens het schrijven van deze blog heeft het voor het eerst in 5 / 6 maanden weer eens fatsoenlijk geregend. We hebben de natuur horen juichen, want jeetje wat is het droog en dor. Normaal gesproken valt er in het voorjaar best wel wat regen, maar tot nu toe is er dus nog niets noemenswaardig gevallen. Voor ons is dat natuurlijk niet zo heel erg, maar deze regen is wel heel belangrijk voor de natuur. Het zorgt dat de watervoorraden weer worden aangevuld, zodat we in de zomer niet op waterrantsoen hoeven en de boeren hun gewassen gewoon water kunnen blijven geven. Dus kom maar op met die regen! (maar niet te veel hé 🙂 )

Regelmatig hebben wij met onze architect een meeting over de gang van zaken wat betreft het verkrijgen van de licentie, zo ook deze week. Er is weer een hele lijst doorgenomen met actiepunten en hoe ver we staan. Vanuit de gemeente hebben we heel goed nieuws gekregen. Ze hebben onze plannen voor de Casa Rural goedgekeurd en we hebben dus groen licht gekregen om de aanvraag in te dienen bij bureau “Turismo” van de provincie. Onze architect heeft regelmatig contact met dit orgaan en heeft te horen gekregen dat er in principe niets in de weg staat om de licentie te verkrijgen. Hopelijk heeft de persoon die onze aanvraag gaat behandelen zin om dit snel af te handelen.

Ondertussen hebben wij een lange lijst gekregen met wat we de gasten moeten kunnen aanbieden en waar ons huis aan moet voldoen. Niet heel ingewikkeld, maar wel veel zaken om rekening mee te houden. Niet alleen is het belangrijk hoe groot de kamers zijn en wat er allemaal in huis staat, maar ook hoe we één kamer geschikt moeten maken voor mindervaliden. Ook eindeloos veel dingen zoals het aantal stoeltjes, haardrogers, televisies en zelfs stickers op het stopcontact in de badkamer met het voltage. We moeten natuurlijk ook rekening houden met eventuele calamiteiten. Noodverlichting en brandblussers moeten volgens bepaalde regels aanwezig zijn. Op elke verdieping en elke kamer komt een plattegrond met de vluchtroute. Hopelijk nooit nodig, maar je weet maar nooit.

Het hebben van een speciale verzekering is ook een van de vereiste voor het verkrijgen van een licentie. Dit is iets waar je als gast niet snel aan denkt. Meestal gaat het goed, maar stel je eens voor dat je ongelukkig ten val komt, er brand uitbreekt, je spullen uit je kamer wordt gestolen of andere calamiteiten… Je wilt er niet te lang bij stil staan… In het geval van het ontbreken van deze verzekering, wat vaak het geval is bij accommodaties zonder licentie, dan kan je vakantie een stuk onbezorgder uitvallen dan de bedoeling was en zijn veel van de kosten voor eigen rekening. Hasta luego, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud