Surfers laten op video zien hoe ze een gestrande dolfijn in Cantabrië redden

Surfers laten op video zien hoe ze een gestrande dolfijn in Cantabrië redden
Beeld: carranzask8 / instagram

Surfers laten op video zien hoe ze een gestrande dolfijn in Cantabrië redden

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Op een strand in de autonome regio Cantabrië hebben twee dappere Spaanse surfers een heldendaad verricht door een dolfijn te redden. Niet veel mensen durven dicht bij dit zeedier te komen of weten hoe ze moeten handelen in zo’n moeilijke situatie. Maar Pablo en David twijfelen geen moment en gingen meteen tot actie over, zoals de onderstaande Instagram-video laat zien.

De indrukwekkende beelden van de lastige en geïmproviseerde reddingsoperatie hebben twee nieuwe internet-helden voortgebracht: Pablo Carranza en David Aisa. De surfers die zich op het strand van Mataleñas bevonden, ontdekten een gestrande dolfijn aan de kust die er niet in slaagde terug te keren naar de zee. Het leven van het dier was in gevaar en ze aarzelden geen moment om te helpen.

In de onderstaande video is te zien hoe de dolfijn vastzit op het strand. In eerste instantie proberen de surfers met een surfplank het dier naar dieper water te brengen, zodat het kan zwemmen. Wanneer dit lastig blijkt te zijn, besluiten ze uiteindelijk om het met hun eigen armen te duwen.

De twee mannen ervaren enkele angstige minuten totdat ze erin slagen om de dolfijn terug naar de zee te brengen en zo zijn of haar leven te redden. Voor de surfers is het een onvergetelijke ervaring vanwege het gelukkige einde. Pablo heeft gebruikgemaakt van de gelegenheid om een boodschap te delen: “Ik wil mensen eraan herinneren dat het een levend wezen is en dat het thuishoort in de zee. Dus als je iets soortgelijks meemaakt, vraag ik je om snel te handelen en indien nodig om hulp te vragen.”

Ga naar de inhoud