Britse toeristen en pers in opstand tegen alcoholverbod op Mallorca en Ibiza

Britse toeristen en pers in opstand tegen alcoholverbod op Mallorca en Ibiza
Beeld: AI-beeld / redactie

Britse toeristen en pers in opstand tegen alcoholverbod op Mallorca en Ibiza

Het verbod op alcoholconsumptie op straat en de beperkingen op de verkoop van alcohol in winkels en toeristische hotspots op de Balearen zijn slecht ontvangen door Britse toeristen. Die maatregelen werden ingevoerd om overmatig alcoholgebruik en overlast tegen te gaan, maar de Britse media schrijven dat dit slechts is voor het toerisme op Mallorca en Ibiza.

Het alcoholverbod op straat is sinds afgelopen zaterdag 11 mei 2024 aangescherpt in bekende feestbestemmingen als Magaluf op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza. De boetes voor het drinken van alcohol op straat zijn verhoogd naar 500 tot 1500 euro.

Winkels mogen nu geen alcoholische dranken meer verkopen tussen 21.30 uur en 8.00 uur ’s ochtends. Dit geldt voor alle soorten alcoholische dranken, inclusief bier en wijn. Partyboten mogen niet meer dichter dan 1,8 kilometer naderen tot de kust van populaire feestgebieden. Ook het ophalen of afzetten van passagiers binnen deze gebieden is verboden.

De nieuwe maatregelen zijn slecht ontvangen door Britse toeristen die naar de Balearen reizen voor een vakantie. De Britse pers heeft uitgebreid aandacht besteed aan de klachten van toeristen. Britse toeristen vinden de maatregelen overdreven en onnodig. Ze stellen dat ze op vakantie komen om plezier te hebben en te ontspannen, en dat het verbod op alcohol de sfeer verpest.

Sommige Britse toeristen vrezen dat de nieuwe maatregelen hun vakantieplannen zullen verpesten. Ze maken zich zorgen dat ze niet meer in staat zullen zijn om te genieten van een drankje op straat of een feestje te vieren op een partyboot.

De politie meldt echter dat de nieuwe maatregelen positieve resultaten opleveren. Er zijn minder overlastmeldingen en het aantal arrestaties is afgenomen. Ook bewoners van de getroffen gebieden zijn tevreden met de nieuwe maatregelen. Ze zeggen dat het nu rustiger is op straat en dat ze minder overlast ervaren van toeristen.

Britse toeristen zijn echter van mening dat de maatregelen contraproductief zijn. Ze stellen dat de maatregelen het toerisme zullen ontmoedigen en dat de economie hierdoor zal lijden.

Ga naar de inhoud