In Málaga wordt het meest gelopen van heel Spanje

In Málaga wordt het meest gelopen van heel Spanje
Beeld: via canva.com

In Málaga wordt het meest gelopen van heel Spanje

Málaga is de stad in Spanje waar mensen het meest per dag lopen. Dit blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Macadam, een app die betalingen doet voor het lopen. Gemiddeld lopen de inwoners van Málaga 7790 stappen, bijna vijf en een halve kilometer per dag. Daarna volgen de inwoners van Madrid, met gemiddeld 7471 stappen en 5,24 kilometer per dag. De vroege ochtend en na werktijd zijn de tijdstippen waarop het meest wordt gelopen in Spanje.

Op de derde plaats staat Barcelona, waar de inwoners gemiddeld 7370 stappen zetten, wat gelijk staat aan 5,10 kilometer per dag. Valencia neemt de vierde positie in op de lijst van steden waar het meest wordt gelopen. Valencianen zetten gemiddeld 7271 stappen, wat overeenkomt met 5,08 kilometer per dag. Sevilla volgt op de vijfde plaats, met een gemiddelde van 7166 stappen en 5,01 kilometer per dag.

De analyse van de gegevens bevestigt dat in de meeste steden de meeste stappen worden gezet in de vroege ochtend en na werktijd. Hieruit kan worden afgeleid dat veel gebruikers van de app ervoor hebben gekozen om geen gebruik meer te maken van vervoermiddelen zoals de auto, fiets, motor of metro en in plaats daarvan te voet naar het werk te gaan.

Het onderzoek is uitgevoerd gedurende de maand april, waarin de dagelijkse activiteit van gebruikers in de belangrijkste Spaanse steden is geregistreerd. Het maakt gebruik van de activiteit van meer dan 200.000 gebruikers uit verschillende Spaanse gemeenten als referentiepunt.

Wat is Macadam eigenlijk?

Macadam heeft al meer dan een miljoen gebruikers en streeft ernaar om een gezonde levensstijl te bevorderen en sedentair gedrag tegen te gaan. Deze Spaanse start-up is niet alleen succesvol op nationaal grondgebied, maar ook in andere landen zoals Frankrijk, Italië en Nederland. De app heeft een stappenteller en is ontworpen als een spel. Elke stap wordt beloond om de gebruiker gemotiveerd te houden en doelen te blijven behalen.

Naast hun dagelijkse stappen kunnen gebruikers deelnemen aan uitdagingen, zowel individueel als om te concurreren met vrienden. Een ingebouwd rangensysteem in de app stelt gebruikers in staat om nog verder te gaan in de gamificatie. Elke avond kunnen gebruikers hun stappen inwisselen voor virtuele munten, die bij het bereiken van een bepaald aantal kunnen worden ingewisseld voor euro’s.

Ga naar de inhoud