Merendeel stranden Spanje volgens de EU uitstekend van kwaliteit

Merendeel stranden Spanje volgens de EU uitstekend van kwaliteit
Beeld: Archieffoto

MADRID – Het Europees Milieuagentschap heeft een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de stranden van de 28 EU-lidstaten. Daaruit blijkt dat 85% van de EU-stranden aan de kwaliteitseisen voldoen terwijl dat percentage oploopt naar 92,2% in het geval van de onderzochte Spaanse stranden. Er zijn echter enkele stranden in Spanje die volgens het European Environment Agency niet voldoen aan de minimum kwaliteitseisen.

Het Europees Milieuagentschap heeft in haar rapport in Spanje 2.228 stranden gecontroleerd waarvan er 1.965 gelegen zijn aan zee en 263 in het binnenland zoals aan rivieren en meren. Er werden in totaal maar liefst 23.539 tests uitgevoerd in Spanje waaruit het agentschap kan opmaken of een strand voldoet aan de minimum kwaliteitseisen of niet.

In het geval van Spanje zijn er 1.939 stranden (87%) als uitstekend beoordeeld, werden 168 stranden (7,5%) als goed omschreven, kregen 42 stranden (1,9%) het label voldoende, werden 50 stranden (2,2%) omschreven als slecht en werden 29 stranden (1,3%) niet geclassificeerd omdat ze te slecht waren.

Het merendeel van de door het Europees Milieuagentschap afgekeurde en niet geclassificeerde stranden zijn al enkele jaren te vinden op deze niet eervolle lijst. Het gaat om de stranden:

  • Lires en A Virxe do Camiño (Muros) in La Coruña (Galicië)
  • Bañugues (Gozón) en twee stranden in Luarca (Asturië)
  • Bahia de Sant Antoni in Eivissa (Ibiza, Balearen)
  • Rec del Molí in l’Escala (Gerona, Catalonië)
  • Muelle Chico de Corralejo op Fuerteventura (Canarische Eilanden)
  • El Confital in Las Palmas de Gran Canarias (Canarische Eilanden)
Merendeel stranden Spanje volgens de EU uitstekend van kwaliteit
Europees Milieuagentschap
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

5
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Pedro

Ik heb er al eens meer over geschreven ga maar eens vroeg op en kijk wat er bij elkaar geharkt wordt met de veeg-traktoren. Neem er foto,s van ! Jammer dat er op deze site geen mogelijkheden zijn om foto,s te plaatsen. Dan valt je mond open van tjonge wat een puinhoop. Natuurlijk ook de mooie foto,s plaatsen. Ruim de rommel op en niet stiekem begraven onder het zand en tussen de rotsen.

Wim

Beste mijnheer Asaert,
U bweert nogal wat! Echter u weet kennelijk nogal veel en u kunt dit bewijzen neem ik aan?
Een vraagje, kunt u mij aangeven waar de inhoud van die beerputten in zee wordt geloosd? zou graag nadere, meer gededailleerde info van u tegemoet zien. Bij voorbaat dank!

M.Asaert

Ik denk dat Spanje de EU betaald.Als het regent loopt de beerput leeg in de zee,de inlegkruisjes en het vuil wc papier ligt dan op het strand.heel proper!!

ad

Héél juist maar beerputten, nog niet gezien, bij ons gaat de buis regelrecht naar de riool die dan uitmond in zee.

Ernest

Pluim voor al die medewerkers die ervoor zorgen dat het strand er elke ochtend weer top uitziet!! Dit ondanks al die Europeanen die hun rotzooi achterlaten!! Vaak zijn kleine moeites de grootste obstakels!!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.