Merendeel stranden Spanje volgens de EU uitstekend van kwaliteit

Oeps ... foto ontbreekt!

Merendeel stranden Spanje volgens de EU uitstekend van kwaliteit

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Europees Milieuagentschap heeft een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de stranden van de 28 EU-lidstaten. Daaruit blijkt dat 85% van de EU-stranden aan de kwaliteitseisen voldoen terwijl dat percentage oploopt naar 92,2% in het geval van de onderzochte Spaanse stranden. Er zijn echter enkele stranden in Spanje die volgens het European Environment Agency niet voldoen aan de minimum kwaliteitseisen.

Het Europees Milieuagentschap heeft in haar rapport in Spanje 2.228 stranden gecontroleerd waarvan er 1.965 gelegen zijn aan zee en 263 in het binnenland zoals aan rivieren en meren. Er werden in totaal maar liefst 23.539 tests uitgevoerd in Spanje waaruit het agentschap kan opmaken of een strand voldoet aan de minimum kwaliteitseisen of niet.

In het geval van Spanje zijn er 1.939 stranden (87%) als uitstekend beoordeeld, werden 168 stranden (7,5%) als goed omschreven, kregen 42 stranden (1,9%) het label voldoende, werden 50 stranden (2,2%) omschreven als slecht en werden 29 stranden (1,3%) niet geclassificeerd omdat ze te slecht waren.

Het merendeel van de door het Europees Milieuagentschap afgekeurde en niet geclassificeerde stranden zijn al enkele jaren te vinden op deze niet eervolle lijst. Het gaat om de stranden:

  • Lires en A Virxe do Camiño (Muros) in La Coruña (Galicië)
  • Bañugues (Gozón) en twee stranden in Luarca (Asturië)
  • Bahia de Sant Antoni in Eivissa (Ibiza, Balearen)
  • Rec del Molí in l’Escala (Gerona, Catalonië)
  • Muelle Chico de Corralejo op Fuerteventura (Canarische Eilanden)
  • El Confital in Las Palmas de Gran Canarias (Canarische Eilanden)
Merendeel stranden Spanje volgens de EU uitstekend van kwaliteit
Europees Milieuagentschap
Ga naar de inhoud