Benidorm begonnen met het in vakken delen Levante strand

Diario Información / David Revenga
Beeld: Diario Información / David Revenga

Benidorm begonnen met het in vakken delen Levante strand

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Veel lezers kunnen niet wachten totdat ze weer naar hun geliefde Benidorm kunnen reizen en zoals het er nu naar uitziet zal dat vanaf 1 juli ook mogelijk zijn. Maar een ding is nu al duidelijk, de vakantie in Benidorm en eigenlijk overal in Spanje zal niet meer hetzelfde zijn dan voor de corona-crisis. Dat is te merken met de verplichte mondkapjes, de social distance, terrassen met meer ruimte, looprichtingen, maatregelen bij zwembaden en ook op de stranden.

Vanaf maandag 15 juni bevindt de autonome regio Valencia zich in fase 3 en dat houdt dus in dat er in de provincies Valencia, Alicante en Castellón meer versoepelingen komen. Dat heeft ook te maken met de stranden die voor gebruik heropend kunnen worden. Ondanks dat dit eigenlijk al in fase 2 mogelijk was, zijn nog lang niet alle gemeenten dat van plan. 

In Benidorm zijn de stranden vanaf maandag 15 juni weer te gebruiken en men is sinds vrijdag begonnen met het afzetten en het opdelen in vakken van het Levante strand. Het is een heel karwei en overal worden paaltjes geplaatst en worden blauwe touwen gehangen om vakken van 4 bij 4 meter te maken.

Om de social distance van 2 meter (vanaf 22 juni eigenlijk 1,5 meter) te waarborgen is de gemeente Benidorm begonnen met het verdelen van het Levante strand in vakken. Hierdoor zal het gebruikelijke beeld van overvolle stranden waardoor het zand bijna niet meer te zien is voorbij zijn, in ieder geval deze zomer. 

De capaciteit wordt namelijk teruggebracht tot minder dan 50% waardoor er op niet meer dan 15.000 mensen tegelijk aanwezig zijn langs de 6 kilometer kust in Benidorm. Bekijk hieronder alvast enkele foto’s van hoe het er uit moet gaan zien op het Levante strand van Benidorm.

De stranden van Benidorm gaan, als alles volgens planning gaat, op maandag 15 juni weer open voor gebruik. Zoals we al schreven komen er veel maatregelen zoals de speciale 4×4 meter vakken voor de strandgasten, speciale in- en uitgangen, strand informateurs die op verschillende plaatsen controleren, speciale tijden en de opsplitsing van de stranden en zee wat betreft leeftijdsgroepen zoals jongeren en families, ouderen en plaatsen waar zonnebedjes en parasols verhuurd worden. 

BEKIJK HIER DE FOTO’S

Ga naar de inhoud