Grootste daling woningverkopen in Spanje sinds 11 jaar

Grootste daling woningverkopen in Spanje sinds 11 jaar
Beeld: 123rf

Grootste daling woningverkopen in Spanje sinds 11 jaar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE ) is de huizenverkoop in de maand april, middenin de noodtoestand en corona-crisis, met 39,2% gedaald. In totaal werden er in die maand 25.042 woningen verkocht wat het laagste aantal in een aprilmaand is sinds 11 jaar.

Van het totaal aantal woningen (25.042) dat verkocht werd in april ging het in 20.603 (82,3%) van de gevallen om een bestaande woning (usada) en in 4.439 (17,7%) van de gevallen om een nieuwbouwwoning (nueva).

In alle autonome regio’s in Spanje werden minder woningen verkocht maar in Andalusië kregen 5.298 woningen (-38%) toch een andere eigenaar. In Catalonië werden er 4.304 woningen (-33%) verkocht, in de Valencia regio ging het om 3.845 woningen (-34%) en in de Madrid regio om 3.662 woningen (-36%). 

De grootste dalingen werden geregistreerd in de autonome regio’s Navarra met -78% gevolgd door de Canarische Eilanden met -66% en Extremadura met -61,7%. De minste daling in woningverkopen werd geregistreerd in Galicië met -41% gevolgd door Castilië en León met 41,4% en de Valencia regio met -42,2%.

Tot nu toe zijn er dit jaar tot eind april 150.879 woningen verkocht waarvan 122.788 bestaande woningen en 28.091 nieuwbouwwoningen.

Bekijk de gegevens HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.