30 gewonden waarvan 5 zwaar bij treinbotsing Vila-seca aan de Costa Dorada

30 gewonden waarvan 5 zwaar bij treinbotsing Vila-seca aan de Costa Dorada
Beeld: @pepsunye / twitter

30 gewonden waarvan 5 zwaar bij treinbotsing Vila-seca aan de Costa Dorada

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Zondagavond net iets voor 22 uur is een goederentrein op een passagierstrein gebotst. In de passagierstrein zaten 75 passagiers waarvan er 29 gewond zijn geraakt. 22 gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in Tarragona en Reus en de lokale ziekenhuizen (CAP’s) van Vila-seca, Cambrils en Salou. 5 van hen worden omschreven als zwaargewond. Waarschijnlijk heeft de machinist van de goederentrein het rode stoplicht genegeerd.

De botsing had veel grotere gevolgen kunnen hebben als de goederentrein op het spoor had gereden met wagons. In dit geval ging het dus alleen om de locomotief van de goederentrein die op de passagierstrein botste die net het station van Vila-seca had verlaten. 

In eerste instantie meldde de verantwoordelijke voor het treinspoor Adif dat de remmen van de locomotief weigerden maar later werd dat bijgesteld naar het niet stoppen voor een rood stoplicht. Waarom dat is gebeurd wordt nog onderzocht. De machinisten van beide treinen zijn niet gewond geraakt.

Reddingswerkers spoedden zich naar de plaats van het ongeluk en omdat er veel rook was dacht men ook aan een brand. Later bleek dat de rook ontstaan was door het remmen van de treinen. Maandagochtend rond 6 uur kon het treinverkeer weer gebruik maken van een van de twee treinsporen maar er zijn wel vertragingen op het traject Tarragona-Reus.

Ga naar de inhoud