30 gewonden waarvan 5 zwaar bij treinbotsing Vila-seca aan de Costa Dorada

30 gewonden waarvan 5 zwaar bij treinbotsing Vila-seca aan de Costa Dorada
Beeld: @pepsunye / twitter

30 gewonden waarvan 5 zwaar bij treinbotsing Vila-seca aan de Costa Dorada

TARRAGONA – Zondagavond net iets voor 22 uur is een goederentrein op een passagierstrein gebotst. In de passagierstrein zaten 75 passagiers waarvan er 29 gewond zijn geraakt. 22 gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in Tarragona en Reus en de lokale ziekenhuizen (CAP’s) van Vila-seca, Cambrils en Salou. 5 van hen worden omschreven als zwaargewond. Waarschijnlijk heeft de machinist van de goederentrein het rode stoplicht genegeerd.

De botsing had veel grotere gevolgen kunnen hebben als de goederentrein op het spoor had gereden met wagons. In dit geval ging het dus alleen om de locomotief van de goederentrein die op de passagierstrein botste die net het station van Vila-seca had verlaten. 

In eerste instantie meldde de verantwoordelijke voor het treinspoor Adif dat de remmen van de locomotief weigerden maar later werd dat bijgesteld naar het niet stoppen voor een rood stoplicht. Waarom dat is gebeurd wordt nog onderzocht. De machinisten van beide treinen zijn niet gewond geraakt.

Reddingswerkers spoedden zich naar de plaats van het ongeluk en omdat er veel rook was dacht men ook aan een brand. Later bleek dat de rook ontstaan was door het remmen van de treinen. Maandagochtend rond 6 uur kon het treinverkeer weer gebruik maken van een van de twee treinsporen maar er zijn wel vertragingen op het traject Tarragona-Reus.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.