80 dorpen in Spanje zoeken nieuwe inwoners met huren vanaf 100 euro/maand

80 dorpen in Spanje zoeken nieuwe inwoners met huren vanaf 100 euro/maand
Beeld: HolaPueblo

80 dorpen in Spanje zoeken nieuwe inwoners met huren vanaf 100 euro/maand

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Via het project HolaPueblo zijn 80 dorpen in het Spaanse platteland op zoek naar nieuwe inwoners. Het initiatief wordt onder andere gesteund door Red Eléctrica de España, Correos, AlmaNatura, Triodos Bank en IKEA en biedt zowel inwoners van Spanje als buitenlanders de kans om in een van de deelnemende dorpen te gaan wonen en werken. Het project HolaPueblo (HalloDorp) helpt met de zoektocht met woningen vanaf 30.000 euro of 100 euro huur per maand in 80 dorpen.

Op de website van HolaPueblo is een kaart met alle locaties waar aanbiedingen staan om een ​​huis te kopen of te huren, evenals meerdere voordelen voor gezinnen met kinderen die besluiten naar het platteland te verhuizen. Daarnaast geeft het project ook de fiscale steun en mogelijkheden aan die zullen worden gegeven aan degenen die een bedrijf in een dorp willen openen. Nu heeft HolaPueblo een nieuwe editie (deel III) van het initiatief gelanceerd dat inwoners of ondernemers zal selecteren die zich willen vestigen in een van de 80 geselecteerde plattelandsgemeenten. Lees HIER de verhalen van nieuwe inwoners die reeds in een van de dorpen zijn gaan wonen en de activiteiten die ze zijn gestart.

Tijdens de eerste editie werden 20 inwoners in 10 dorpen gezocht, iets dat tijdens de tweede editie werd uitgebreid naar 64 inwoners in 19 dorpen en nu in de derde editie verder is uitgebreid naar 80 dorpen. Na inschrijving via de website wat tot oktober 2022 mogelijk is volgt een selectieproces waarbij de kandidaten aan speciale eisen moeten voldoen die hier vermeld staan. Alles is in het Spaans wat ook logisch is want als je in het platteland van Spanje wilt gaan wonen is de Spaanse taal en kennis van de cultuur een must.

Voorbeelden

Hieronder enkele voorbeelden die op DEZE KAART te bekijken zijn. Tijdens de III editie doen 80 dorpen in 25 provincies mee verdeeld over Andalusië, Aragón, Castilla-La Mancha, Castilla y León, Comunidad Valenciana, Navarra, Extremadura en Galicië.

Fonz (Aragón)

In de provincie Huesca ligt het dorp Fonz met 851 inwoners op ongeveer 68 km van de provinciale hoofdstad Huesca. Daar is een woning te huur vanaf 300 euro/maand. Het dorp heeft meer bars/restaurants en meer toeristische accommodaties nodig waarbij er ook mogelijkheden zijn door reeds bestaande bedrijven over te nemen. Meer informatie lees je HIER.

Castellnovo (Castellón)

In de provincie Castellón (Valencia regio) op de grens met de Sierra Espadán en op 59 km van de provinciale hoofdstad Castellón zijn diverse goedkope woningen te vinden (niet gespecificeerd op de website) en worden bedrijven gezocht in de agrarische sector maar ook toerisme, transport, horeca etc. Meer informatie lees je HIER.

Caudiel (Castellón)

In dit dorp in de comarca Alto Palancia in de provincie Castellón (Valencia regio) en op 72 km afstand van de provinciale hoofdstad Castellón, zijn drie woningen te huur vanaf 220 euro/maand en een woning te koop vanaf 54.900 euro. In dit dorp worden nieuwe inwoners gezocht die zich bezighouden met het toerisme, de truffels (trufa), natuurwandelingen en horeca. Meer informatie lees je HIER.

Abrucena (Almería)

Op de grens met het Sierra Nevada gebergte ligt het dorp Abrucena in de provincie Almería (Andalusië). Er zijn geen huurwoningen bekend maar een koopwoning is al mogelijk vanaf 65.000 euro. Het dorp is op zoek naar hout- en metaalbewerkers omdat de lokale timmerman en smid met pensioen is gegaan, kweek van eetbare paddestoelen (ruimte beschikbaar), loodgieters en elektriciens, vrijetijdsactiviteiten voor jongeren, mogelijkheid om een ​​pelletfabriek te realiseren en toerisme. Meer informatie lees je HIER.

Jubrique (Málaga)

In het achterland van de provincie Málaga (Andalusië) op 122 km van de stad Málaga zoekt het dorp Jubrique nieuwe inwoners. Het is al mogelijk een appartement vanaf 180 euro/maand te huren of een woning vanaf 250 euro/maand. Er is ook een koopappartement voor 50.000 euro en een woning voor 28.000 euro (moet geheel gerestaureerd worden). Er zijn mogelijkheden voor de teelt van tropische producten zoals mango of avocado, houden van geiten voor de kaas, overname lokale slagerij, kapperszaak, horeca en toeristische bedrijven. Meer informatie lees je HIER.

De bovenstaande dorpen zijn slechts enkele van de 80 dorpen die op DEZE KAART staan. Klik op de oranje H en een aparte pagina wordt geopend met alle informatie.

Ga naar de inhoud