Het huisje van de Spaanse tandenfee ‘Ratoncito Pérez’ vernield in Huesca

Het huisje van de Spaanse tandenfee ‘Ratoncito Pérez’ vernield in Huesca
Beeld: Ayuntamiento de Fraga / facebook

Het huisje van de Spaanse tandenfee ‘Ratoncito Pérez’ vernield in Huesca

HUESCA – Het is een tragedie voor veel kinderen die erin geloven. Het huisje van ‘Ratoncito Pérez’ ofwel muisje Pérez wat de Spaanse benaming is voor de tandenfee in de stad Fraga in Huesca is vernield. De buren van de tandenfee zijn ontdaan en in shock en eisen dat de dader of daders gepakt worden.

De vandalistische actie door onbekenden wordt zeer serieus genomen en ook de gemeente is triest en verontwaardigd over deze zinloze actie. Gelukkig is ‘Ratoncito Pérez’ een magische tandenfee en kon hij waarschijnlijk op tijd zijn huisje verlaten. Toch is het triest om te zien hoe individuen zich hebben uitgeleefd op het deurtje van het huisje van de tandenfee.

Waarschijnlijk is ‘Ratoncito Pérez’ naar zijn bergwoning in Cerler (Huesca) vertrokken voor de rust die hij niet kan krijgen in zijn stadswoning in Fraga (Huesca). Maar het kan ook zijn dat ‘Ratoncito Pérez’ vertrokken is naar een van zijn andere woningen in de provincie Barcelona of naar zijn woning in Madrid. We publiceren de adressen niet om het de vandalen niet te makkelijk te maken.

‘Ratoncito Pérez’ is in Spanje en andere Spaanstalige landen het beroemde personage dat te vergelijken is met de tandenfee in andere landen zoals Nederland en België. Zowel de sprookjesachtige tandenfee als het mythische muisje Pérez zorgen voor de melktand die door het kind de avond ervoor onder het hoofdkussen is gelegd en laat vervolgens een cadeautje achter.

Het is niet helemaal duidelijk waar ‘Ratoncito Pérez’ vandaan komt maar men neemt algemeen aan dat dit rond 1894 in het leven werd geroepen door de schrijver Luis Coloma. Hij kreeg in 1894 de opdracht om voor de toekomstige koning Alfonso XIII ee sprookje te schrijven. Omdat Alfonso toen acht jaar was en van melktanden verwisselden, schreef Coloma het verhaal van de Spaanse tandenfee.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.