Ryanair cabinepersoneel Spanje wil eind juni en begin juli zes dagen staken

Ryanair cabinepersoneel Spanje wil eind juni en begin juli zes dagen staken
Beeld: Europa Press

Ryanair cabinepersoneel Spanje wil eind juni en begin juli zes dagen staken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De vakbonden USO en Sitcpla die het Ryanair cabinepersoneel vertegenwoordigen in Spanje hebben voor eind juni en begin juli zes stakingsdagen van 24 uur aangekondigd in Spanje. Deze stakingen vallen samen met de eerste grote zomercampagne waarbij veel inwoners van Spanje op vakantie gaan.

Het is niet voor het eerst en het zal ook niet voor het laatst zijn dat ontevreden cabinepersoneel of piloten van de Ierse budgetvlieger Ryanair gaan staken. Dit keer is het opnieuw de beurt aan het cabinepersoneel in Spanje dat op 24, 25, 26 en 30 juni én 1 en 2 juli gedurende 24 uur het werk zaal neerleggen. Zes staskingsdagen aan het begin van de zomercampagne waarbij veel inwoners van Spanje op vakantie gaan.

Volgens de vakbonden USO en Sitcpla heeft Ryanair een overeenkomst bereikt met de vakbond CCOO maar de vraag is hoeveel personeel van Ryanair daarbij is aangesloten. CCOO is samen met de UGT de grootste vakbond van Spanje maar USO en Sitcpla zijn meer gefocust op Ryanair.

De grootste klacht de afgelopen vijf jaar is dat Ryanair zich niet wil vastleggen aan de Spaans wetgeving en blijft vliegen met de Ierse regelgeving die veel flexibeler is dan de Spaanse. USO en Sitcpla hebben nu een staking aangekondigd van zes dagen maar dat moet eerst nog geaccepteerd worden door hun leden, het Ryanair cabinepersoneel.

Ga naar de inhoud