Search
menu
Search

Mario Sierra is een lasser en influencer in Teruel met 600.000 volgers

Mario Sierra is een lasser en influencer in Teruel met 600.000 volgers
Beeld: via canva.com

Mario Sierra is een lasser en influencer in Teruel met 600.000 volgers

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Tegenwoordig kan iedereen bekend worden. Het internet biedt kansen, zelfs op de meest afgelegen plaatsen. De 20-jarige lasser Mario Sierra heeft maar liefst 600.000 volgers via zijn sociale media onder de naam ‘Rural Metal’.

Het verhaal van Mario Sierra speelt zich af in Castralvo, een dorp op amper tien minuten van de hoofdstad Teruel. Met zijn 20 jaar en 1,90 meter heeft hij de droom van veel jongeren kunnen waarmaken. Hij woont op het platteland, maar heeft zijn professionele carrière er kunnen combineren met zijn liefde voor communicatie.

Mario Sierra vat zijn doel als volgt samen: “De jeugd motiveren zodat ze voor hun dromen vechten, welke die ook zijn, en waar ze zich ook bevinden”. Sierra ijvert er voor de artisanale beroepen en de geest van de dorpen in leven te houden.

Vanuit zijn geboortedorp houdt Mario Sierra contact met 600.000 volgers. Zijn profiel @RuralMetal20 heeft 460.000 volgers op Instagram, 130.000 op Facebook en een aantal meer op TikTok. Verder werkt Mario ook als lasser in Torrebaja, op 39 kilometer van zijn dorp.

Toen Mario de wereld van het lassen ontdekte, stelde hij ook vast dat hij ervan hield zijn passie door te geven aan zijn vrienden. Op het werk zag hij hoe veel artisanale beroepen verloren gingen. Mario is meestal veruit de jongste op de werf. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 50. Bovendien worden volgens de jongeman veel beroepen ondergewaardeerd. Mario zelf is nochtans een trotse lasser. Hij houdt ervan zijn brood te verdienen met wat hij graag doet, en wijst op de onmisbaarheid van veel manuele beroepen.

Via zijn kanalen blijft Mario zijn liefde voor het lassen aan de wereld overbrengen. Bovendien motiveert hij jongeren om hun droom op het platteland te blijven najagen.

Ga naar de inhoud