Search
menu
Search

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe krijgt toestemming om in Frankrijk te rijden

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe krijgt toestemming om in Frankrijk te rijden
Beeld: via canva.com

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe krijgt toestemming om in Frankrijk te rijden

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Ongelooflijk maar waar, de treinverbindingen tussen de buurlanden Spanje en Frankrijk zijn minimaal en gaan bijna allemaal via Barcelona via de Franse spoorwegmaatschappij. Maar, als het aan Renfe ligt komt daar snel verandering in nu de Spaanse spoorwegmaatschappij toestemming heeft gekregen om met eigen treinen routes in Frankrijk te gaan rijden. De eerste eindbestemmingen zullen Marseille en Lyon zijn.

De spoorwegmaatschappij Renfe heeft aangekondigd dat het de registratie van haar vestiging in Lyon in Frankrijk in het handelsregister van dat land heeft afgerond. Daardoor heeft het bedrijf nu de goedkeuring van de Franse autoriteiten gekregen om spoedig haar bedrijfsactiviteiten te starten.

De nieuwe locatie van Renfe is strategisch gelegen naast het station Lyon Part Dieu. Deze beweging is van cruciaal belang voor het bedrijf om zich op de lange termijn in de Franse markt te vestigen, en is een belangrijke mijlpaal in hun strategie voor internationalisering. Volgens Renfe is deze vooruitgang een voltooiing van alle benodigde administratieve formaliteiten om volledig operationeel te zijn in Frankrijk.

Het bedrijf beschouwt de Franse markt als een topprioriteit in zijn strategie voor internationalisering. De mijlpaal zal de lancering zijn van de nieuwe AVE-treinen die steden zoals Barcelona, Girona, Figueres Vilafant met Lyon verbinden; en Madrid, Zaragoza, Camp de Tarragona, Barcelona, Girona, Figueres Vilafant met Marseille. Bovendien zullen deze routes vele Franse stations aandoen, waaronder Narbonne, Montpellier, Nîmes, Avignon en Aix-en-Provence.

Binnenkort zal het bedrijf aankondigen dat de verkoop van deze dienst begint. Volgens Renfe zullen de volgende stappen zijn om de AVE-treindiensten uit te breiden naar de meest bevolkte en economisch belangrijke trajecten, en om zich te positioneren als een toonaangevende dienstverlener voor het Franse publiek.

Ga naar de inhoud