Nederlandse studenten organiseren Polopop muziekfestival in Het Spaanse Dorp: Polopos

Nederlandse studenten organiseren Polopop muziekfestival in Het Spaanse Dorp: Polopos
Beeld: polopop / ingezonden

Nederlandse studenten organiseren Polopop muziekfestival in Het Spaanse Dorp: Polopos

Op 5 en 6 juli wordt het Spaanse bergdorp Polopos, bekend van RTL4-programma ‘Het Spaanse Dorp’, omgetoverd tot een muzikaal speelveld waar Spaanse en Nederlandse acts het podium betreden. Het festival is grotendeels georganiseerd door studenten van de Academie voor Popcultuur in Leeuwarden. Met dit gratis festival willen zij de menselijke ervaring verrijken en de lokale gemeenschap, bezoekers en muzikanten via muziek met elkaar verbinden.

Het festival begon in de achtertuin van Paulus de Wit en Sophie van Megchelen, huis- en studiegenoten in Leeuwarden. Met een gedeelde achtergrond in muziek, droomden de twee al langer van een muzikale roadtrip met vrienden. De eindbestemming? Polopos in Zuid-Spanje, het dorp waar Sophie’s vader woont. Na in contact te zijn gekomen met Thysa en Wijnand Boon (voormalige winnaars van het RTL4-programma ‘Het Spaanse Dorp’) groeide dit relatief kleine vakantieplan uit tot een groter, meerdaags feest: Polopop Festival. 

Zo gezegd, zo gedaan en de organisatie breidde zich uit. Vanuit Nederland sloten nog drie andere vrienden zich bij het plan aan. Samen met de door hen geselecteerde Nederlandse acts zullen zij in een groep van 23 man in de eerste week van juli afreizen richting het Spaanse Polopos. Deze reis (en daarbij horende voorbereidingen) worden vastgelegd in een documentaire. 

Met Polopop Festival wil de organisatie een brug slaan tussen verschillende culturen, generaties en muzikanten. Polopop programmeert daarom een breed scala aan genres, variërend van Nederlandstalige indiepop tot cumbia, psychedelische rock en country. Het festival biedt muzikanten van verschillende achtergronden een podium en nodigt haar publiek uit om samen de Nederlandse en Spaanse culturen te vieren. Verwacht optredens van Leeuwarder bands als De Koots en ABUZZ, en Spaanse artiesten als DR.FLI (DJ) en Radio Palmer.

Polopop Festival is volledig gratis. Iedereen is welkom om deel te nemen en bij te dragen aan dit feest vol muziek, gemeenschap en verbinding in het charmante Polopos. Kijk op de officiële website, polopop2024.com, voor verdere info over de line-up, activiteiten en meer! Volg @polopopfestival op Instagram voor aankondigingen, exclusieve updates en een kijkje achter de schermen.

Polopop Festival is een onafhankelijk muziekfestival georganiseerd door vijf Nederlandse studenten in samenwerking met La Cantina Verde en Association de Arte Polopos. Ons doel is om een inclusieve ruimte te creëren waar artiesten en publiek samenkomen om onze diverse gemeenschappen en culturen te vieren.

Op 1 juli zullen wij vanuit Leeuwarden richting Spanje vertrekken met de Nederlandse muzikanten en vrijwilligers. Om de reiskosten te kunnen drukken en voor alle deelnemers toegankelijk te maken zijn wij een crowdfundingsactie gestart. Kijk voor meer informatie op voordekunst.nl

Ga naar de inhoud