Honden mogen vanaf nu ook hun baasjes opzoeken in het ziekenhuis op Ibiza

Oeps ... foto ontbreekt!

Honden mogen vanaf nu ook hun baasjes opzoeken in het ziekenhuis op Ibiza

Dit artikel is 7 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

IBIZA – Het Balearen eiland Ibiza heeft de primeur in Spanje met het feit dat vanaf nu de honden hun baasjes mogen opzoeken in het ziekenhuis. Dat mag echter vanwege hygiënische redenen niet gebeuren in de normale kamers maar in een speciale ruimte die voor het baasje en de hond beschikbaar is. Deze ontmoeting tussen mens en dier kan voor een verbetering van de gezondheid en animo zorgen van de patiënten en is een gratis service.

Uiteraard mag niet zomaar elke hond het ziekenhuis betreden. Deze huisdieren dienen ingeënt te zijn, de papieren op orde te hebben, een registratiechip te bezitten en daarnaast schoon te zijn. Daarnaast mogen de honden geen ziekte hebben want dat zou te gevaarlijk zijn voor het baasje en andere ziekenhuispatiënten. Ondanks al deze begrijpelijke beperkingen zullen er toch honderden ziekenhuispatiënten erg blij zijn met het feit dat ze hun trouwe viervoeter in hun armen kunnen nemen of even lekker flink kunnen aaien en knuffelen.

Honden dienen voordat ze naar het ziekenhuis gaan “gekeurd” en gecontroleerd te worden door dierenartsen die gratis hun medewerking verlenen. Als dit allemaal in orde is mag de hond naar het ziekenhuis gaan om herenigd te worden met zijn/haar baasje. Dat gebeurd dan in een speciale kamer naast de ingang van het ziekenhuis waar de hond een mand, water, eten en speelgoed heeft om samen met hun baasjes te genieten van deze bijeenkomsten.

De honden die hun baasjes bezoeken krijgen een sjaal om waarop “Dogspital” te lezen is en waardoor de honden herkend kunnen worden. Mocht dit initiatief succesvol zijn dan is de kans aanwezig dat dit ook in andere ziekenhuizen op de Balearen eilanden geïntroduceerd zal worden en wellicht wel in andere ziekenhuizen op het vasteland van Spanje.

Ga naar de inhoud