Waterpark Siam Park op Tenerife volgens Tripadvisor opnieuw de beste ter wereld

Siam Park / Facebook
Beeld: Siam Park / Facebook

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Het waterpark Siam Park op het Canarische Eiland Tenerife is door de beoordelaars van Tripadvisor opnieuw gekozen tot beste waterpark ter wereld. Dat is echter niet de eerste keer dat dit gebeurt aangezien het alweer het vijfde opeenvolgende jaar is dat Siam Park bovenaan de lijst staat van beste waterparken ter wereld, van Europa én van Spanje. Dat is natuurlijk een hele prestatie daarom wat meer uitleg over het Siam Park op Tenerife.

Siam Park is een waterpark op het eiland Tenerife dat onderdeel is van het Loro Parque. Het is gelegen in de toeristische badplaats Costa Adeje op een grondstuk van 18,5 hectare. Siam Park is een reproductie van het Thaise Koninkrijk en alle attracties hebben dan ook Thaise invloeden. Vuurspuwende draken en tempels in Thaise bouwstijlen kenmerken dit waterpark. Het waterpark werd dan ook in 2008 geopend door de Thaise Prinses Maha Chakri Sirindhorn.

Een van de meest toonaangevende attracties is de Tower of Power, een 28 meter hoge glijbaan die eindigt in een transparant aquarium met haaien, roggen en diverse andere vissen. Het Siam Park is geëindigd als werelds beste en is de enige Spaanse deelnemer in de top 25 lijst. In het Siam Park is voor de bezoekers dan ook meer dan genoeg te beleven zoals snelle glijbanen, draaikolken, trechters en “The lost city” gericht op de kinderen met meer dan 120 activiteiten.

Attracties

 • The Dragon: Een professionele tornado waar men eerst in een tunnel met een lichtshow wordt afgeschoten in een 20 meter brede trechter.
 • Tower of Power: Een 28 meter hoge glijbaan waar men naar beneden glijdt en onderin door een transparant aquarium met vissen, haaien en roggen gaat.
 • Mai Thai River: Lange rivier door het park waar je op een grote band in kan dobberen met delen die een glijbaan zijn.
 • Siam Beach: Een wit kunstmatig zandstrand met een groot zwembad.
 • The Giant: Twee trechters waar men met een draaiende beweging door een gat in het midden terecht komt bij een klein zwembad.
 • The Volcano: Een draaiende en kolkende beweging waarbij het donker is en bliksemflitsen te zien zijn.
 • The Wave Palace: Een golfslagbad met een kunstmatig wit zandstrand. Met de 3 meter hoge golven zijn dat de hoogste kunstmatige golven in de wereld.
 • Sea Lion Island: Bij de entree worden bezoekers verwelkomd door spelende zeeleeuwen.
 • Naga Racer: Zes glijbanen waar men in een razend tempo naar beneden racet.
 • Mekong Rapids: Een kronkelende glijbaan met scherpe bochten.
 • Jungle Snake: Vier kronkelde snelle glijbanen met slangen namen die de bezoeker door een deel van het park laten racen.
 • The Lost City: Een voor kinderen ingerichte waterspeelplaats met 120 verschillende dingen voor de kinderen waar ze zich mee kunnen vermaken.
 • Kinnaree: Een in 2012 geopende spectaculaire glijbaan met trechter en een open bocht waarin men hoog boven de bomen glijdt.
 • Singha: In 2015 geopende waterglijbaan met vier trechters, met een snelheid van 18 meter per seconde.

Bouw

Het bouwen van de attracties begon in 2004 en kostte 52 miljoen euro. Oorspronkelijk zou de opening in mei 2007 zijn, maar vanwege constructieproblemen werd het park uiteindelijk geopend op 17 september 2008. Het park was ook inclusief een achtbaan gepland, maar ze zette de opening op de eerste plaats. Het Thaise thema dat het Siam Park omvat ziet men terug in alle attracties, alle 25 gebouwen in het park en restaurants.

De ontwerper, Christoph Kiessling, heeft toestemming gekregen van de Thaise koninklijke familie om de naam en het thema voor het park te gebruiken. Om de familie te respecteren kopieerde hij de koninklijke paleizen, tempels en standbeelden van Boedha niet. De restaurants serveren Thais eten en het park heeft een Thaise drijvende markt. Op 23 mei 2015 is het winkelcentrum Siam Mall geopend naast het Siam Park op een oppervlakte van 25.000 m². Dit winkelcentrum is in dezelfde stijl gebouwd als het Siam Park, heeft 77 winkels en meer dan 1100 parkeerplaatsen.

Records

Siam Park heeft 7 wereldrecords te weten:

 • ‘s Werelds grootste draken standbeeld
 • Op grote hoogte bij de Lazy River (meer dan 8 meter)
 • ‘s Werelds grootste kunstmatige golf (3 meter)
 • Veel afwisseling in attracties
 • ‘s Werelds grootste ‘Thai gebouw’ buiten Azië om
 • ‘s Werelds eerste groene waterpark

Voor meer informatie en foto’s kun je altijd naar de website van Siam Park gaan.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
3 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

En nu een oer Hollandse vraag, wat kost een entree bewijs voor dit spektakel?

Dag Hollander, de praktische Belg heeft al eens gekeken op de site en vastgesteld dat dit 37 euro per volwassene is

Dank je Dorine.
Das een aardige prijs maar ja, je bent voor pretparken etc in NL dat tegenwoordig ook rustig kwijt begreep ik wel van familie en vrienden die er nog wonen.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.