Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza

Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza
Beeld: Archieffoto

ALICANTE/IBIZA – In Elche zijn de stranden El Pinet, La Marina en El Rebollo vrijdag enige tijd gesloten geweest vanwege bijtende vissen. Twee jongens op verschillende plaatsen werden ‘gebeten’ door een nog onbekende vis. Bij Ibiza werd een meterslange haai uit het water gehaald. De haai was reeds overleden maar op een video is te zien hoe groot hij was.

Het was vrijdag onrustig in de zee bij Elche (Alicante) en Ibiza (Balearen). De stranden El Pinet, La Marina en El Rebollo moesten enige tijd gesloten worden omdat er twee jongens in het water ‘gebeten’ werden door vissen.

Een 7-jarige jongen werd vrijdagmiddag om 17.30 uur uit het water gehaald toen bleek dat hij meerdere keren in zijn voet was gebeten. Het Rode Kruis op het strand stelde vast dat het om beten ging en stuurde de jongen naar het ziekenhuis.

Nog geen half uur later rond 18 uur vrijdagmiddag werd een andere 10-jarige jongen in zijn voet gebeten door een vis. Ook hij werd uit voorzorg door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of het om dezelfde bijtende vis gaat want de ‘aanvallen’ gebeurden bij verschillende stranden.

Na de ‘aanvallen’ werden de El Pinet, La Marina en El Rebollo stranden uit voorzorg gesloten terwijl men op zoek ging naar de bijtende vis … die niet werd gevonden. Het is dus onduidelijk om welke vis het gaat.

Haai

Bij Ibiza was er geen sprake van een aanval maar wel van een dode haai die in de zee bij Portmany werd gevonden. Het gaat om een groot exemplaar van enkele meters lang en honderden kilo’s zwaar.

Zoals op de video te zien is moest men met een kraan de haai uit het water halen en op een vrachtwagen leggen.

Het gaat om een door nog onbekende reden overleden volwassen exemplaar van de stompsnuitzeskieuwshaai of grauwe haai (cañabota gris of tiburón de peinetas) die wel vaker gezien wordt in de zee bij Spanje en voor de mens ongevaarlijk is.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Die palmboom achter die haai… dacht even “Wat voor beest is dat dan?” ?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.