skip to Main Content
Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza
Archieffoto

Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza

ALICANTE/IBIZA – In Elche zijn de stranden El Pinet, La Marina en El Rebollo vrijdag enige tijd gesloten geweest vanwege bijtende vissen. Twee jongens op verschillende plaatsen werden ‘gebeten’ door een nog onbekende vis. Bij Ibiza werd een meterslange haai uit het water gehaald. De haai was reeds overleden maar op een video is te zien hoe groot hij was.

Het was vrijdag onrustig in de zee bij Elche (Alicante) en Ibiza (Balearen). De stranden El Pinet, La Marina en El Rebollo moesten enige tijd gesloten worden omdat er twee jongens in het water ‘gebeten’ werden door vissen.

Een 7-jarige jongen werd vrijdagmiddag om 17.30 uur uit het water gehaald toen bleek dat hij meerdere keren in zijn voet was gebeten. Het Rode Kruis op het strand stelde vast dat het om beten ging en stuurde de jongen naar het ziekenhuis.

Nog geen half uur later rond 18 uur vrijdagmiddag werd een andere 10-jarige jongen in zijn voet gebeten door een vis. Ook hij werd uit voorzorg door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of het om dezelfde bijtende vis gaat want de ‘aanvallen’ gebeurden bij verschillende stranden.

Na de ‘aanvallen’ werden de El Pinet, La Marina en El Rebollo stranden uit voorzorg gesloten terwijl men op zoek ging naar de bijtende vis … die niet werd gevonden. Het is dus onduidelijk om welke vis het gaat.

Haai

Bij Ibiza was er geen sprake van een aanval maar wel van een dode haai die in de zee bij Portmany werd gevonden. Het gaat om een groot exemplaar van enkele meters lang en honderden kilo’s zwaar.

Zoals op de video te zien is moest men met een kraan de haai uit het water halen en op een vrachtwagen leggen.

Het gaat om een door nog onbekende reden overleden volwassen exemplaar van de stompsnuitzeskieuwshaai of grauwe haai (cañabota gris of tiburón de peinetas) die wel vaker gezien wordt in de zee bij Spanje en voor de mens ongevaarlijk is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by