Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza

Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza
Beeld: Archieffoto

Bijtende vissen bij Alicante en dode haai bij Ibiza

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE/IBIZA – In Elche zijn de stranden El Pinet, La Marina en El Rebollo vrijdag enige tijd gesloten geweest vanwege bijtende vissen. Twee jongens op verschillende plaatsen werden ‘gebeten’ door een nog onbekende vis. Bij Ibiza werd een meterslange haai uit het water gehaald. De haai was reeds overleden maar op een video is te zien hoe groot hij was.

Het was vrijdag onrustig in de zee bij Elche (Alicante) en Ibiza (Balearen). De stranden El Pinet, La Marina en El Rebollo moesten enige tijd gesloten worden omdat er twee jongens in het water ‘gebeten’ werden door vissen.

Een 7-jarige jongen werd vrijdagmiddag om 17.30 uur uit het water gehaald toen bleek dat hij meerdere keren in zijn voet was gebeten. Het Rode Kruis op het strand stelde vast dat het om beten ging en stuurde de jongen naar het ziekenhuis.

Nog geen half uur later rond 18 uur vrijdagmiddag werd een andere 10-jarige jongen in zijn voet gebeten door een vis. Ook hij werd uit voorzorg door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend of het om dezelfde bijtende vis gaat want de ‘aanvallen’ gebeurden bij verschillende stranden.

Na de ‘aanvallen’ werden de El Pinet, La Marina en El Rebollo stranden uit voorzorg gesloten terwijl men op zoek ging naar de bijtende vis … die niet werd gevonden. Het is dus onduidelijk om welke vis het gaat.

Haai

Bij Ibiza was er geen sprake van een aanval maar wel van een dode haai die in de zee bij Portmany werd gevonden. Het gaat om een groot exemplaar van enkele meters lang en honderden kilo’s zwaar.

Zoals op de video te zien is moest men met een kraan de haai uit het water halen en op een vrachtwagen leggen.

Het gaat om een door nog onbekende reden overleden volwassen exemplaar van de stompsnuitzeskieuwshaai of grauwe haai (cañabota gris of tiburón de peinetas) die wel vaker gezien wordt in de zee bij Spanje en voor de mens ongevaarlijk is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.