Direct van Spaans naar Nederlands vertalen met de smartphone camera

Direct van Spaans naar Nederlands vertalen met de smartphone camera
Beeld: Pixabay

MADRID – Beheers je de Spaanse taal nog niet zo goed of wil je gewoon graag weten wat een bepaalde Spaanse tekst betekent, dan is er nu goed nieuws. Google heeft de Translate vertaal app aangepast waarbij het nu ook mogelijk is om direct met de camera van de smartphone het Spaans te vertalen. Hartstikke makkelijk dus tijdens een vakantie in Spanje of elk ander land.

Android gebruikers met het nieuwste software systeem konden al gebruik maken van Google Lens om teksten via de camera te vertalen maar vanaf nu kan iedereen dat doen in de vertaal app Google Translate. Dit was overigens al enige tijd mogelijk maar alleen in het Engels. Nu is het Spaans ook mogelijk.

Als je de geactualiseerde (versie 6.0.0) vertaal app opent dan valt het nieuwe camera icoon links onderaan meteen op. Als je daar op klikt wordt de camera geopend. Deze richt je daarna op de tekst die je wilt vertalen die in beeld moet verschijnen.

Als je op de rode knop klikt gaat de app de tekst scannen waarna gevraagd wordt wat je wilt vertalen en dat met je vinger kunt aanvinken. Daarna worden de woorden herkend waarna men om te vertalen weer terug gaat naar de vertaal app. Makkelijker kan het niet.

De nieuwe functie in Google Translate (traductor in het Spaans) is tijdens de vakantie natuurlijk hartstikke makkelijk en te gebruiken voor het Spaans wat een van de 88 talen is waarbij het mogelijk is om met de camera te vertalen. Het is ook mogelijk het Catalaans (incl. Valenciaans en Baleaars) en Galicisch te vertalen.

Houdt er wel rekening mee dat vertalingen niet altijd perfect zijn maar het geeft wel een goed beeld in het Nederlands wat een bepaalde Spaanse tekst, term, gerecht etc. wil zeggen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Goed artikel, meer van dat!

Vertalingen met de computer naar het Spaans en andersom is een lachertje er klopt vaak vrijwel niets van omdat meerdere woorden in het Spaans hem of haar kunnen betekenen en de computer daar geen bal van snapt daardoor komt een vertaling via een computer Van Spaans of naar Spaans moeilijk uit de voeten en slaat meestal kant noch wal. De Spaanse taal leren is het beste al is dit een zwaar onlogische taal met veel vraagtekens en voor niet latijnse mensen uitzonderlijk moeilijk te leren.

Hi Fred, jouw tekst ook met Google Translate uit het Vlaams vertaald?
Wij hier in Barcelona zeggen RAAKT kant nog wal. Overigens viel het leren van het Spaans reuze mee, het zal voornamelijk je eigen probleem zijn. 😉

Tot nog toe goede resultaten bereikt met deze app. Dat er stijlfouten en zo gebeuren, niet erg, iedereen begrijpt mij en ik begrijp hen.

Wat zou je ervan denken om gewoon de taal te leren als je toch regelmatig naar Spanje of Spaans-sprekende regio’s gaat? Superleuk en wordt wel erg gewaardeerd.

Maar als je echt een goede vertaling wil hebben dan moet je DeepL(gratis)gebruiken. veel professioneler.Deepl vertaald ook meerdere talen.

heb gezocht in de app store, maar geen DeepL te vinden ?????

Staat helaas nog niet in de appstore heb hier wel een link voor je

https://www.deepl.com/translator

Deepl is ook geen app, maar een website (Deepl.com)! Vertaalt helaas geen Catalaans, maar Spaans wel. En als je een woord in de vertaling selecteert worden mogelijke alternatieve woorden getoond.

DeepL is perfect, ik gebruik hem voor al mn juridische verslagen. Heb nog geen Spanjaard gehoord die er geen wijs uit kon worden.

hangt wel een serieus prijskaartje aan vast; afgerond 6euro per maand

??? Nou, dit kon met Android al meer dan een jaar, vreemd dat dit nu pas in het nieuws komt!

Al meer dan 1 jaar? Ik denk al meer dan 12 jaar??

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.