Direct van Spaans naar Nederlands vertalen met de smartphone camera

Direct van Spaans naar Nederlands vertalen met de smartphone camera
Beeld: Pixabay

Direct van Spaans naar Nederlands vertalen met de smartphone camera

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Beheers je de Spaanse taal nog niet zo goed of wil je gewoon graag weten wat een bepaalde Spaanse tekst betekent, dan is er nu goed nieuws. Google heeft de Translate vertaal app aangepast waarbij het nu ook mogelijk is om direct met de camera van de smartphone het Spaans te vertalen. Hartstikke makkelijk dus tijdens een vakantie in Spanje of elk ander land.

Android gebruikers met het nieuwste software systeem konden al gebruik maken van Google Lens om teksten via de camera te vertalen maar vanaf nu kan iedereen dat doen in de vertaal app Google Translate. Dit was overigens al enige tijd mogelijk maar alleen in het Engels. Nu is het Spaans ook mogelijk.

Als je de geactualiseerde (versie 6.0.0) vertaal app opent dan valt het nieuwe camera icoon links onderaan meteen op. Als je daar op klikt wordt de camera geopend. Deze richt je daarna op de tekst die je wilt vertalen die in beeld moet verschijnen.

Als je op de rode knop klikt gaat de app de tekst scannen waarna gevraagd wordt wat je wilt vertalen en dat met je vinger kunt aanvinken. Daarna worden de woorden herkend waarna men om te vertalen weer terug gaat naar de vertaal app. Makkelijker kan het niet.

De nieuwe functie in Google Translate (traductor in het Spaans) is tijdens de vakantie natuurlijk hartstikke makkelijk en te gebruiken voor het Spaans wat een van de 88 talen is waarbij het mogelijk is om met de camera te vertalen. Het is ook mogelijk het Catalaans (incl. Valenciaans en Baleaars) en Galicisch te vertalen.

Houdt er wel rekening mee dat vertalingen niet altijd perfect zijn maar het geeft wel een goed beeld in het Nederlands wat een bepaalde Spaanse tekst, term, gerecht etc. wil zeggen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.