skip to Main Content
Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen
123rf

Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen

MADRID – De verkoop van woningen in Spanje zit weer een beetje in de lift nu in de maand mei er 1,1% meer woningen werden verkocht dan in dezelfde maand in 2018. In totaal spreekt men in de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) over 47.558 verkochte woningen.

Vergeleken met de maand mei in 2018 stegen de woningverkopen in Spanje met 1,1% maar gekeken naar de maand april van dit jaar werd er een stijging waargenomen van 15,9% en gekeken naar het gemiddelde van de eerste vijf maanden stegen de verkopen met 1,8%.

Van het totaal aantal verkochte woningen waren er slechts 17,5% ofwel 8.305 nieuwbouwwoningen (viviendas nuevas) terwijl de overige 82,5% reeds bestaande woningen (segunda mano) waren.

Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar stegen de verkopen van nieuwbouwwoningen in Spanje met 10,5% terwijl dat percentage bij de bestaande woningen ongeveer hetzelfde is gebleven.

Regio’s

In de maand mei werden de meeste woningen verkocht in de autonome regio Andalusië met 9.100 woningen. Als tweede op de lijst staat de regio Valencia met 7.613 verkochte woningen en Catalonië met 7.610 woningen.

In de regio Madrid werden 6.228 woningen verkocht, op de Canarische Eilanden 1.946, op de Balearen 1.526 en in Murcia 1.497 woningen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken