Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen

Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen
Beeld: 123rf

Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De verkoop van woningen in Spanje zit weer een beetje in de lift nu in de maand mei er 1,1% meer woningen werden verkocht dan in dezelfde maand in 2018. In totaal spreekt men in de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) over 47.558 verkochte woningen.

Vergeleken met de maand mei in 2018 stegen de woningverkopen in Spanje met 1,1% maar gekeken naar de maand april van dit jaar werd er een stijging waargenomen van 15,9% en gekeken naar het gemiddelde van de eerste vijf maanden stegen de verkopen met 1,8%.

Van het totaal aantal verkochte woningen waren er slechts 17,5% ofwel 8.305 nieuwbouwwoningen (viviendas nuevas) terwijl de overige 82,5% reeds bestaande woningen (segunda mano) waren.

Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar stegen de verkopen van nieuwbouwwoningen in Spanje met 10,5% terwijl dat percentage bij de bestaande woningen ongeveer hetzelfde is gebleven.

Regio’s

In de maand mei werden de meeste woningen verkocht in de autonome regio Andalusië met 9.100 woningen. Als tweede op de lijst staat de regio Valencia met 7.613 verkochte woningen en Catalonië met 7.610 woningen.

In de regio Madrid werden 6.228 woningen verkocht, op de Canarische Eilanden 1.946, op de Balearen 1.526 en in Murcia 1.497 woningen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.