Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen

Verkoop van woningen in Spanje in mei weer gestegen
Beeld: 123rf

MADRID – De verkoop van woningen in Spanje zit weer een beetje in de lift nu in de maand mei er 1,1% meer woningen werden verkocht dan in dezelfde maand in 2018. In totaal spreekt men in de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) over 47.558 verkochte woningen.

Vergeleken met de maand mei in 2018 stegen de woningverkopen in Spanje met 1,1% maar gekeken naar de maand april van dit jaar werd er een stijging waargenomen van 15,9% en gekeken naar het gemiddelde van de eerste vijf maanden stegen de verkopen met 1,8%.

Van het totaal aantal verkochte woningen waren er slechts 17,5% ofwel 8.305 nieuwbouwwoningen (viviendas nuevas) terwijl de overige 82,5% reeds bestaande woningen (segunda mano) waren.

Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar stegen de verkopen van nieuwbouwwoningen in Spanje met 10,5% terwijl dat percentage bij de bestaande woningen ongeveer hetzelfde is gebleven.

Regio’s

In de maand mei werden de meeste woningen verkocht in de autonome regio Andalusië met 9.100 woningen. Als tweede op de lijst staat de regio Valencia met 7.613 verkochte woningen en Catalonië met 7.610 woningen.

In de regio Madrid werden 6.228 woningen verkocht, op de Canarische Eilanden 1.946, op de Balearen 1.526 en in Murcia 1.497 woningen.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.