Vermoedelijke terrorist in vrachtwagen bij Pamplona gearresteerd (video)

Vermoedelijke terrorist in vrachtwagen bij Pamplona gearresteerd
Beeld: Guardia Civil

PAMPLONA – De Guardia Civil heeft zaterdagmorgen in een bedrijvencentrum buiten de stad Pamplona een vermoedelijke jihadist aangehouden. De van oorsprong Marokkaanse man met Spaanse nationaliteit reed in een vrachtwagen en is een bekende bij de politie in Spanje omdat hij drie jaar geleden ook al werd gearresteerd en daarnaast op video’s laat zien hoe men met IS in contact kan komen en over het terrorisme praat.

Weliswaar was er geen direct bewijs dat de 48-jarige Allal El Mourabit van plan was om een aanslag te plegen maar zijn verdachte activiteiten op internet, zijn eerdere aanhouding vanwege mogelijk terrorisme, het feit dat hij in een vrachtwagen reed en dat het in Pamplona tijdens de San Fermin (stierenrennen) feesten enorm druk is op zaterdag met duizenden mensen op straat was voor de Guardia Civil genoeg reden om de man te arresteren.

Op drone videobeelden is te zien hoe de Guardia Civil de witte vrachtwagen met zo’n tien agenten en een politiehond omsingelen en de man weten aan te houden zonder dat deze zich verzet. De Guardia Civil heeft in een persbericht aangegeven dat er geen directe bewijzen waren van een aanslag maar dat de 48-jarige verdachte uit voorzorg is aangehouden vanwege zijn verdachte activiteiten op internet.

Allal El Mourabit werd in december 2016 ook al gearresteerd in Irun (Gipuzkoa) in Baskenland waar hij in een vrachtwagen reed en men vreesde voor een aanslag. Na de aanhouding werden er bewijzen gevonden in de vrachtwagen waaruit zou blijken dat de 48-jarige Marokkaanse-Spanjaard van plan was een aanslag te plegen.

In 2014 werd de man ook gearresteerd in Turkije toen hij van plan was de grens te passeren op weg naar Syrië waarbij hij op Facebook de vraag had geplaatst hoe hij in contact kon komen met IS/DAESH. Hij werd door de Turkse autoriteiten teruggestuurd naar Spanje waarna de politie hem in de gaten houdt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

7
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Peter

Aanslagen komen niet van verwarden of gekkies.

Soera 4:74
Dus laten zij die vechten voor de zaak van Allah, het leven van deze wereld verkopen voor het Hiernamaals. En hij die vecht voor de zaak van Allah en wordt gedood of behaalt overwinning – wij zullen hem een ​​grote beloning schenken.

[vechten voor de zaak van Allah betekent het ongeloof ofwel ongelovigen op aarde bestrijden]

geloof

Ik zie die terroristen als zware criminelen en ook ongelovig … die kan je niet op de noemer zetten islam of christelijk of een ander geloof want elk geloof wat er bestaat is vredig en tegenwoordig zijn het doorgedraaide gekken of criminelen ,die zwaar gestraft moeten worden.ik leef met alle soorten gelovigen samen en er is alleen vrede onderling en geen haat .en nog iets of het nou allah of jesus of boedha of anders is het is allemaal hetzelfde iedereen gelooft in iets wat hij wilt of niet wilt.dus al die gekken moeten ze zwaar straffen en bestempelen als… Lees verder »

Vandam

Islamophobia, of de vrees voor islam is bewust of onbewust aanwezig in bijna iedereen van ons. (westerlingen). De linksen maskeren het door (gemaakt) vriendelijk te zijn voor moslims, in de heimelijke hoop gespaard te worden of laatst opgegeten, en de rechtsen hebben een veel meer reele en bewuste vrees voor die geweldige machtige en onweerstaanbare gestage push naar wereld macht. Wie zei dat de ”jihadisten” ongedulige moslims zijn om de Ummah zo snel mogelijk re realiseren wijl een groot deel van de gematigde vriendelijke moslims de natuurlijk demografische evoluties vreedzaam afwachten.

TOM DE GROOT

INDERDAAD VAN DAM .ZO GAAT HET .MUSLIMS HOREN NIET IN EUROPA .ZIJ KOMEN EN ZIJN GEKOMEN NIET OM TE INTERGREREN DOCH OM EUROPA TE VEROVEREN .DIT KEER NIET MET HET ZWAARD DOCH MET HULP VAN DE LINKSE VERRADERS . DE ISLAM HEEFT VERRADERS NODIG DIE DE POORT NAAR EUROPA OPENEN EN OPEN HOUDEN .TOT DE VAL DICHT KLAPT .HET LOON VAN ONNOZELHEID .DECADENTIE EN VERRAAD

Vandam

Beste Tom, De ronduit spectaculaire (en levensgevaarlijke) evoluties in EU die we ”live” meemaken, konden onmogelijk door de best sci-fi fantasten zijn bedacht. (implosie Kerk, even snel ofgevuld door onstopbare concurrent islam, complete ‘submission’ plus quasi bewuste instant zelf-destructie Westen. Vul aan met steile opgang andere blokken, klimaat crisis, ”vluchtelingen prob, losgeslagen kapitalisme, techno/bio/pharma/IT/soc media/ineenstorten aarde bio systemen. Weinig mensen proberen/durven de chaos vanuit arend perspectief te bekijken, omdat niemand echt een een realitisch, holistische oplossing ziet. We lijken gedoemd om straks massaal een nog spectaculairder gezamelijk eind-vuurwerk , hopelijk kortstondig, te aanschouwen. Niemand van de ongelukkige overbijvers gaat begrijpen… Lees verder »

Anton

Van Dam, ik had het niet beter kunnen verwoorden! Ik zelf ken geen angst voor moslims , heb moslims in mijn kennissenkring vandaar dat ik uit eerste hand weet dat je gelijk hebt. Die linkse en rechtse braverikken komen, als het een feit is, uithuilen. Maar even terug naar het artikel. Zijn er mensen die voor de lol een vrachtwagen huren en dan zonder lading gaan rondtoeren? Goed werk van Guardia Civil!

Vandam

Beste Mr Anton. wel, we zijn gekomen op het punt dat we bijna allemaal fijne en gematigde ”moslim” virenden/kenissen hebben. Zelfs ik heb die in de afgelegen plaats waar ik woon. Maar hoe begrijpend, vriendeklijk en ogenschijnlijk seculier, allen delen die stille maar enthusiaste en fantastische long-term visie, onwrikbaar geloof dat ”hun” godsdienst de wereld gaat veroveren/redden. En dit tot de volle eer en glorie an Allah. En… zonder selfies. Wegens mijn openheid en gemeend respect voor Islam krijg ik af en toe een aarzelend bezoekje (of subtiel hintje) van een van die vriendelijke medemensen om… heel stilletjes te polsen… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.