Grootste daling woningverkopen van de afgelopen 6 jaar in Spanje

Grootste daling woningverkopen van de afgelopen 6 jaar in Spanje
Beeld: 123rf

Grootste daling woningverkopen van de afgelopen 6 jaar in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De woningverkopen zijn in mei met 53,7% gedaald in Spanje wat de grootste daling is sinds 6 jaar. Het gaat daarbij om een vergelijking van de maand mei in 2020 en die van 2019, aldus de gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE). Er werden in mei dit jaar 22.934 woningen verkocht, het laagste aantal sinds november 2013.

Uiteraard is de maand mei geen goede maand want er was sprake van een noodtoestand en de corona-crisis helpt ook niet echt. In de corona-maanden april en maart daalden de woningverkopen ook al met respectievelijk 39% en 19%.

Desondanks zijn er toch in mei 22.934 woningen verkocht in Spanje wat dus het laagste aantal is van de afgelopen 6 jaar maar wat ook een positief geluid kan zijn omdat deze woningen werden verkocht in een periode dat niemand naar buiten mocht.

Hoe dan ook, er vonden in totaal 74.637 transacties plaats waaronder 39.399 verkopen, 1.473 donaties, 12.688 erfenis en 21.077 andere transacties. Van de verkopen ging het om 22.394 woningen, 12.908 andere objecten en 4.097 landbouwgronden.

Van de 22.394 woningen die werden verkocht in de maand mei werd het merendeel gekocht in Andalusië met 4.310 woningen gevolgd door Catalonië met 4.047, Madrid regio met 3.829 en de Valencia regio met 2.790 woningen.

Bekijk het rapport van de INE HIER (PDF)

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.