Oudste man van Spanje op 110-jarige leeftijd overleden

Ger de Graaf (ingezonden)
Beeld: Ger de Graaf (ingezonden)

Oudste man van Spanje op 110-jarige leeftijd overleden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – De oudste man van Spanje is overleden. Het gaat om Joaquin Illas die met zijn 110 jaar in Blanes woonde en twee weken voor zijn 111e verjaardag is overleden. Joaquin Illas stond ook wel bekend als ‘Falet’ en heeft zijn leven lang in Blanes gewoond. 

‘Falet’ heeft jarenlang gewerkt als monteur in Blanes en in Frankrijk waar hij boten repareerde. Sinds 1959 werkte Joaquin in de familiewinkel in Blanes. ‘Falet’ is afgeleid van de naam van zijn vader Rafel wat Rafelet of Falet werd.

Over twee weken zou Joaquin 111 jaar oud worden maar dat heeft hij niet gered. Met zijn 110 jaar was ‘Falet’ echter wel de oudste man van Spanje. Joaquin werd op 26 juli 1909 geboren.

Joaquin was dan wel nu de oudste man met 110 jaar maar hij is niet de de oudste man ooit geworden. Die titel is nog steeds weggelegd voor Joan Riudavets Moll die op 5 maart 2004 met 114 jaar en 81 dagen overleed.

De oudste vrouw en mens ooit in Spanje was Ana María Vela Rubio die werd geboren op 29 oktober 1901 en 116 jaar oud werd.

blanes2
Beeld: Ger de Graaf (ingezonden)
Ga naar de inhoud