Spaanse premier Sánchez heeft onderonsje met Rutte

Spaanse premier Sánchez heeft onderonsje met Rutte
Beeld: Europa Press

Spaanse premier Sánchez heeft onderonsje met Rutte

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse premier Pedro Sánchez is deze maandag naar Den Haag gevlogen om daar te lunchen met de Nederlandse premier Mark Rutte. Rutte heeft naast het bezoek van Sánchez op maandag ook een diner-onderonsje met de Portugese ambtgenoot Costa gepland en had afgelopen week ook al gesprekken met de Italiaanse en Franse collega’s en Angela Merkel.

Komend weekend is er een Europese top en omdat in de ogen van de Zuid Europese regeringsleiders Nederland dwars ligt wat betreft het Europees miljardenfonds heeft men besloten voor de belangrijke bijeenkomst onderonsjes te hebben om met elkaar te praten. 

Maar het lijkt erop dat het standpunt van Rutte voorlopig ongewijzigd blijft en de Spaanse premier kreeg te horen dat hij de post-corona problemen binnen eigen land moet oplossen. Rutte blijft kritiek uiten op het herstelfonds maar staat wel steeds meer alleen in dat standpunt nu ook Duitsland anders is gaan denken.

Sánchez zelf schrijft op Twitter dat het zeer belangrijk is om zo snel mogelijk een Europees akkoord te bereiken want nog meer tijd verliezen zorgt ervoor dat het economisch herstel met het oog op een mogelijke nieuwe uitbraak alleen maar verslechtert.

Ga naar de inhoud