Andalusië heeft deze zomer 50 zwembaden en 42 stranden die rookvrij zijn

Andalusië heeft deze zomer 50 zwembaden en 42 stranden die rookvrij zijn
Beeld: Twitter

Andalusië heeft deze zomer 50 zwembaden en 42 stranden die rookvrij zijn

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De autonome regio Andalusië heeft deze zomer 50 openbare zwembaden en 42 stranden waar niet gerookt mag worden. Deze ‘pìscinas’ en ‘playas’ sin humo zijn steeds populairder aan het worden in heel Spanje en er komen met name steeds meer rookvrije stranden bij.

Het doel van deze rookvrije zwembaden en stranden is het bevorderen van gezonde leefgewoonten, het verminderen van vervuiling door peuken en in het geval van de stranden het verbeteren van de kustlijn van Andalusië. Ook de corona-pandemie speelt dit jaar net zoals in de zomer van 2020 een belangrijke rol om een zwembad of strand rookvrij te maken.

De meeste van de 50 rookvrije openbare zwembaden zijn te vinden in de provincie Jaén met 11 zwembaden gevolgd door de provincies Sevilla met 9, Cádiz en Huelva met elk 8, Córdoba met 6, Almería en Granada met elk 3 en de provincie Málaga met 2 rookvrije openbare zwembaden.

Het aantal rookvrije stranden is ook meer geworden in Andalusië waarbij het totaal is gestegen naar 42 rookvrije stranden of ‘playas sin humo’. De provincie Cádiz heeft de meeste rookvrije stranden met 22 gevolgd door de provincies Málaga met 10, Almería en Huelva met elk 4, Granada met 1 en Córdoba met 1 rookvrij strand in het binnenland.

Lijst met rookvrije stranden

Cádiz (22): Conil de la Frontera (La Fontanilla en El Chorrillo), Vejer (El Palmar), Tarifa (Playa Chica, Atlanterra, Valdevaqueros, Lances Sur en Norte en Bolonia), Arcos de la Frontera, Puerto de Santa María, La Línea, Puerto Real (La Cachucha, La Ministra en El Conchal) Zahara de la Sierra (Playita de Arroyomolinos), Sanlúcar de Barrameda (Bajo Guía, Calzada-Piletas en Jara) en Barbate (Caños de Meca, Zahora, El Carmen en Zahara de los tonijn).

Málaga (10): Algarrobo, Torrox, Estepona, Vélez-Málaga (Lagos, Mezquitilla, Caleta, Torre del Mar, Almayate, Valle Nizas en Benajarafe).

Almería (4): Vera, Cuevas de Almanzora (Quitapellejos- Palomares / Pozo del Esparto) en Adra (San Nicolás).

Huelva (4): Isla Cristina, Punta Umbría, Lepe en Ayamonte.

Granada (1): Motril

Córdoba (1): Almodóvar del Río (binnen)

Ga naar de inhoud