Natuurbrand zorgt voor evacuatie 300 hotelgasten en 30 inwoners van Manilva

Natuurbrand zorgt voor evacuatie 300 hotelgasten en 30 inwoners van Manilva
Beeld: Infoca

Natuurbrand zorgt voor evacuatie 300 hotelgasten en 30 inwoners van Manilva

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – In de gemeente Manilva (Málaga) heeft de brandwee r amen met de politie uit voorzorg maandagavond rond 18.25 uur 300 toeristen die in een hotel verbleven en 30 inwoners van woningen in de gemeente geëvacueerd vanwege een uitslaande natuurbrand. 

Nadat er melding was gedaan van de brand in een deel dat El Goleto heet, trad het Plan Infoca in werking, een regionaal plan tegen natuur- en bosbranden in Andalusië. Tientallen brandweerlieden en twee blushelikopters gingen samen met de Guardia Civil, Policía Nacional en lokale politie van Manilva op de brand af.

Omdat de natuurbrand erg dicht bij het hotel en diverse woningen kwam, werd besloten om alle aanwezigen uit voorzorg te evacueren. Het gaat om 330 personen, 300 gasten in het Hotel Apartamentos Manilva Sun en de 30 inwoners van circa 15 woningen in een wijk van Manilva. 

Rond 21.30 uur was de brand dankzij de inzet van de tientallen brandweerlieden en twee blushelikopters onder controle en konden de hotelgasten en inwoners van de woningen terugkeren, op twee personen na waarvan de woning door de brand was beschadigd. Zij zijn door de gemeente opgevangen in een hotel.

Rond hetzelfde moment van de natuurbrand in Manilva (Málaga) begon men ook aan een lange nacht van bluswerkzaamheden bij twee natuur- en bosbranden in de gemeente Jun en Alfacar (Granada).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.