Historische opening van vier ALDI supermarkten op Tenerife en Gran Canaria

Historische opening van vier ALDI supermarkten op Tenerife en Gran Canaria
Beeld: ALDI.es / ingezonden

Historische opening van vier ALDI supermarkten op Tenerife en Gran Canaria

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Op 13 juli zijn niet een of twee maar vier nieuwe ALDI supermarkten geopend op de Canarische Eilanden. Het zijn de eerste ALDI vestigingen op deze Spaanse archipel en het zijn de eerste vier winkels van de twintig die aangekondigd zijn voor de komende drie jaar. Eind 2021 werd al gestart met de bouw van het distributiecentrum in Arinaga op Gran Canaria dat al eerder werd geopend en daar zijn nu de eerste vier Canarische ALDI’s bijgekomen. In augustus en september moeten er nog meer ALDI winkels geopend worden op Tenerife en Fuerteventura.

De eerste vier ALDI’s van de Canarische Eilanden zijn geopend op Gran Canaria en Tenerife. Om concreet te zijn, twee op Gran Canaria in Las Palmas de Gran Canaria en Telde en twee op Tenerife in San Cristobal de la Laguna en Arafo. Alle vier de winkels worden van artikelen voorzien door het distributiecentrum in de Polígono Industrial de Arinaga op Gran Canaria dat al eerder klaar voor gebruik was na een investering van 30 miljoen euro.

In totaal heeft de ALDI met de opening van deze vier supermarkten bijna 90 banen gecreëerd, te weten 24 in San Cristobal de La Laguna en 19 in Arafo op Tenerife en 26 in Las Palmas de Gran Canaria en 20 in Telde op Gran Canaria, allemaal bewoners van de eilanden. Alle winkels hebben een oppervlakte tussen de 1.200 en 1.500 m2 met in totaal honderden parkeerplaatsen en ruimte om elektrische auto’s op te laden. 

Van de honderden artikelen die in de ALDI’s aangeboden worden, zijn er 330 afkomstig van 60 producenten op de Canarische Eilanden met 100 artikelen die het zegel ‘Soy Canario’ hebben gekregen dat garandeert dat de artikelen van de Spaanse archipel komen.

Verovering

Met de opening van de vier ALDI vestigingen op Tenerife en Gran Canaria is de verovering van de Duitse supermarktketen op de Canarische Eilanden nog maar net begonnen want in augustus komen er nog meer winkels bij. Het gaat om drie andere supermarkten op Tenerife in Adeje, Las Chafiras (deelgemeente van San Miguel de Abona) en San Isidro de Abona. In september moet de achtste ALDI opengaan in Puerto del Rosario op Fuerteventura.

Het uiteindelijke doel van ALDI is om in drie jaar tijd twintig supermarkten op de Canarische Eilanden te openen. In totaal wil ALDI in 2022 in heel Spanje 50 nieuwe supermarkten openen, het hoogste aantal ooit in 12 maanden tijd, waardoor de barrière van 400 supermarkten bereikt zal worden. De ALDI landde in 2002 in Spanje en groeide snel uit tot een populaire discount supermarktketen met 360 eigen winkels en diverse distributiecentra waar meer dan 6.000 personen werken.

  • ALDI6 1
  • Historische opening van vier ALDI supermarkten op Tenerife en Gran Canaria
  • ALDI4
  • ALDI5
  • ALDI3
  • ALDI2

Andere ketens

Weliswaar zullen veel bewoners van de Canarische Eilanden blij zijn met de komst van de ALDI maar ze lopen een beetje achter andere supermarktketens aan. Zo heeft de directe concurrent Lidl inmiddels 30 winkels op de Spaanse archipel, Jesuman 54 supermarkten, Mercadona 85 winkels, Censosu-Spar 191 supermarkten en is de grootste keten Dinosol met 261 eigen supermarkten. 2021 is afgesloten met 1.052 supermarkten van verschillende ketens op de acht Canarische Eilanden.

ALDI in Spanje

De Duitse keten ALDI heeft op het Spaanse vasteland en de Balearen eilanden inmiddels 360 eigen supermarkten. Op dit moment zijn 60 ALDI vestigingen te vinden in de Valencia regio terwijl Andalusië ook 60 winkels, Catalonië 57 ALDI supermarkten en de Madrid regio 49 winkels heeft met in de Spaanse hoofdstad 19 ALDI supermarkten. ALDI heeft een marktaandeel van 1,4% wat minder is dan de Lidl met 6,8%, Carrefour met 9,2% en de Mercadona met 24,8%.

Ga naar de inhoud