Gigantische vis jaagt strandgangers stuipen op het lijf

Gigantische vis jaagt strandgangers stuipen op het lijf
Beeld: via canva.com

Gigantische vis jaagt strandgangers stuipen op het lijf

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Verschillende video’s die gemaakt zijn rond het middaguur op dinsdag elf juli laten een grote vis zien die vlak bij het strand zwom in La Antilla. Dit ligt in de gemeente Lepe in Huelva. Het dier ging onder water en kwam vervolgens weer boven, midden tussen de strandgangers die nog in het water waren. 

Zo is op een video te zien hoe meerdere personen op verschillende objecten zoals surfplanken in het water verbleven en geen tijd hadden om te reageren en terug te komen naar het strand. Op het zand verzamelde zich ondertussen een menigte die de bewegingen van de enorme vis nauwlettend in de gaten hield en ondertussen probeerde te raden om wat voor soort het ging. 

Roberto was een van die strandgangers die een video maakte. Hij vertelt dat hij met zijn familie op het strand was en opeens een vin boven het water zag uitsteken. De vin leek sterk op een haaienvin. “Het dier leek op een walvis door de maat. Hij zwom steeds dichter bij het strand, in de zone waar ook mensen in het water waren en het dier zwom heel dicht langs hen heen”, aldus Roberto.

Volgens hem lijkt het dier het meest op een orka, maar hij weet het niet zeker, omdat hij geen expert is. In verschillende video´s zijn meerdere theorieën te horen. Zo denken sommige mensen eerst dat het een dolfijn is, maar verwerpen die gedachte al snel door de grote afmetingen van het beest. De meest voorkomende gedachte is dat het om een orka of een walvis ging. 

Ondanks de vele video’s is op dit moment nog niet bekend om wat voor soort dier het gaat en hoe het zo dicht bij het strand kon komen. Gelukkig is het voorval zonder incidenten verlopen, hoewel er nog mensen in het water waren. De vis zwom even langs ze en is vervolgens weer vertrokken richting dieper water.

Ga naar de inhoud