Search
menu
Search

IJsjes voor de apen en meer maatregelen in de dierentuin in Barcelona voor de hitte

IJsjes voor de apen en meer maatregelen in de dierentuin in Barcelona voor de hitte
Beeld: Zoo de Barcelona / web

IJsjes voor de apen en meer maatregelen in de dierentuin in Barcelona voor de hitte

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De dierentuin van Barcelona heeft speciale maatregelen van kracht laten gaan voor het dierenwelzijn in de hogere temperaturen en de hittegolf. Zo krijgen sommige diersoorten ijsjes aan hun dieet toegevoegd, terwijl andere dieren nieuwe drinkbakken krijgen. Daarnaast zal er ook vrije toegang tot hun onderkomens zijn waar ze in de schaduw kunnen uitrusten. 

De verzorgers van de dierentuin zullen de voeding van de dieren aanpassen. De apen krijgen fruit en ijsjes gemaakt van bouillon of fruitsap. De giraffes krijgen ijsblokjes met fruit en de mangoesten en de stokstaartjes krijgen slush puppies van wormen. 

Daarnaast zal er ook vaker schoongemaakt worden en het water zal vaker ververst worden. Dit geldt ook voor de modder, die belangrijk is voor het reguleren van de lichaamstemperatuur van dieren zoals de neushoorn. 

In andere gevallen, zoals bij de olifanten, de bizon en de buffel, zullen waterslangen aangebracht worden in de omheiningen. Bij de katachtigen zullen ventilatoren geplaatst worden in de verblijven om een betere temperatuur te kunnen bereiken. 

De directeur van de dierentuin benadrukt dat het welzijn en het comfort van de dieren goed in de gaten gehouden wordt en dat alle nodige maatregelen getroffen zullen worden zodat de dieren hun dagelijkse routine kunnen blijven volhouden in de beste condities. 

De dierentuin hoeft niet te voldoen aan de maatregelen van de overheid om watergebruik te beperken vanwege de droogte. Dat is een maatregel die voor de rest van de stad wel geldt. Ondanks de uitzondering heeft de dierentuin wel een serie aan preventieve maatregelen ingesteld die 200 kubieke meter aan water per dag besparen. Dat is een hoeveelheid die ongeveer gelijk staat aan het gebruik dat 1.800 personen in een dag in Barcelona gebruiken.

Ga naar de inhoud