Auto huren op Mallorca, Ibiza en Formentera het duurste van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Auto huren op Mallorca, Ibiza en Formentera het duurste van Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Uit een vergelijkingsonderzoek van de websites Rastreator.com en Rentalcars.com is gebleken dat de autohuur op de Balearen eilanden Mallorca, Ibiza en Formentera het duurste is van heel Spanje. Op het vasteland kan gezegd worden dat een auto huren in de steden Tarragona, Barcelona en Cádiz ook niet echt goedkoop is.

In het onderzoek is ook gekeken naar waar een auto wordt gehuurd, in de stad of bij het vliegveld. Op Ibiza en in Valencia, Alicante en Barcelona kan het huren van een auto in het centrum van de stad drie keer zo duur zijn dan bij het vliegveld. Overigens zijn de tarieven voor de autoverhuur volgens Rastreator met 38,5% omhoog gegaan tussen januari en juli dit jaar vergeleken met vorig jaar.

Juli is de maand waarin de meeste auto’s gehuurd worden en waarin de prijzen ook het hoogst kunnen zijn. De uiteindelijke prijs die iemand moet betalen voor het huren van een auto hangt van veel factoren af zoals de leeftijd van de chauffeur (minder dan 25 jaar is duurder), de extra’s die men bij boekt, het type auto etc.

Ibiza is de stad (Eivissa) waar het verschil tussen het huren van een auto op het vliegveld of in de stad het grootst is, te weten 181,20 euro voor de huur in de stad (8 dagen) en 40,30 euro bij het vliegveld, een verschil van +349%.

In Valencia is het huren van een auto in het centrum van de stad 289% duurder dan bij het vliegveld, in Alicante 264%, in Barcelona 222% en op Menorca 205%.

Volgens Rentalcar.com worden in Spanje de meeste auto’s gehuurd op de vliegvelden van Madrid, Menorca, Palma de Mallorca en Barcelona. Auto’s huren op de Balearen en Canarische Eilanden is echter iets wat veel gedaan wordt maar zoals op de Canarische Eilanden worden daar niet de hoogste prijzen gehanteerd.

Wat betreft autoverhuur prijzen zijn de steden Tarragona (gemiddeld 41,40 euro per dag), Barcelona (36,10 euro) en Cádiz (35,80 euro) het duurste op het Spaanse vasteland terwijl dat op de eilanden Formentera (54 euro), Mallorca (46,30 euro) en Ibiza (45,50 euro) is en dat op Menorca goedkoper is (37 euro).

Ga naar de inhoud