Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn

Oeps ... foto ontbreekt!

Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elke dag plaatst de Guardia Civil nuttige informatie, wetenswaardigheden en ook waarschuwingen op Twitter. Dit keer waarschuwt de politie de mensen vanwege munten die sprekend kunnen lijken op de 2 euro munten maar dat zeer zeker niet zijn. Het gaat om Mexicaanse peso’s die een waarde hebben van 0,24 euro.

In de haast om je wisselgeld te krijgen en het niet kijken naar wat men eigenlijk ontvangt worden er wel eens munten in omloop gebracht die weliswaar echte muntsoorten zijn maar die niets met de euro te maken hebben. Blijkbaar is het ontwerp van de euro interessant genoeg om in andere landen munten te slaan die in de haast vergeleken kunnen worden met de euro.

In dit Twitterbericht schrijft de Guardia Civil dat er Mexicaanse 5 peso’s munten in omloop zijn die wat betreft de omvang hetzelfde zijn als de 2 euro munt. De Mexicaanse munt heeft echter een waarde van 0,24 euro in plaats van dus 2 euro.

Het is niet de eerste keer dat de politie waarschuwt voor buitenlandse munten die sprekend lijken op de 1 en 2 euromunten in Europa. Dat gebeurde ook al eens met munten uit Jamaica, Dominicaanse Republiek, Bolivia en Argentinië waarbij de waarde van die munten vele malen minder is dan de 1 of 2 euro.

Let dus goed op deze zomer in Spanje dat je correcte munten terugkrijgt als wisselgeld nadat je de “cuenta” hebt betaald. Het gaat in deze gevallen dus niet om valse munten maar simpelweg om buitenlandse munten waarvan de waarde minder is.

Ga naar de inhoud