skip to Main Content
Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn
YouTube

Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn

YouTube

MADRID – Elke dag plaatst de Guardia Civil nuttige informatie, wetenswaardigheden en ook waarschuwingen op Twitter. Dit keer waarschuwt de politie de mensen vanwege munten die sprekend kunnen lijken op de 2 euro munten maar dat zeer zeker niet zijn. Het gaat om Mexicaanse peso’s die een waarde hebben van 0,24 euro.

In de haast om je wisselgeld te krijgen en het niet kijken naar wat men eigenlijk ontvangt worden er wel eens munten in omloop gebracht die weliswaar echte muntsoorten zijn maar die niets met de euro te maken hebben. Blijkbaar is het ontwerp van de euro interessant genoeg om in andere landen munten te slaan die in de haast vergeleken kunnen worden met de euro.

In dit Twitterbericht schrijft de Guardia Civil dat er Mexicaanse 5 peso’s munten in omloop zijn die wat betreft de omvang hetzelfde zijn als de 2 euro munt. De Mexicaanse munt heeft echter een waarde van 0,24 euro in plaats van dus 2 euro.

Het is niet de eerste keer dat de politie waarschuwt voor buitenlandse munten die sprekend lijken op de 1 en 2 euromunten in Europa. Dat gebeurde ook al eens met munten uit Jamaica, Dominicaanse Republiek, Bolivia en Argentinië waarbij de waarde van die munten vele malen minder is dan de 1 of 2 euro.

Let dus goed op deze zomer in Spanje dat je correcte munten terugkrijgt als wisselgeld nadat je de “cuenta” hebt betaald. Het gaat in deze gevallen dus niet om valse munten maar simpelweg om buitenlandse munten waarvan de waarde minder is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
 1. Thaise munt van 10 bht,aangezien ik al 18 jaar in bangkok
  Woon had ik die muntstukken nog in mijn portemonnaie,
  Bij aankomst, ik gooide er een paar per ongeluk in de parkeer
  Automaat, en het werkte, de munt is nu aangepast,dus kan
  Mij dat niet meer gebeuren, of dat in Spanje ook zo is,
  Of was weet ik niet

 2. zo is er ook een Mexicaans 20Peso briefje van vrijwel dezelfde maat en kleur als een 20Euro briefje > wees gewaarschuwd

 3. Kreeg onlangs een engelse munt waarop stond : one pound.
  Net zo groot. Geen flauw idee wat tie waard is en of t klopt.

  1. Beste Johan,
   een engels pond is nu nog een dikke euro waard; toch even checken bij de bank of ze nog geldig zijn; ben reeds een tikdje niet meer in het UK geweest…

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken