Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Spaanse politie waarschuwt voor op 2 euro lijkende munten die in omloop zijn

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Elke dag plaatst de Guardia Civil nuttige informatie, wetenswaardigheden en ook waarschuwingen op Twitter. Dit keer waarschuwt de politie de mensen vanwege munten die sprekend kunnen lijken op de 2 euro munten maar dat zeer zeker niet zijn. Het gaat om Mexicaanse peso’s die een waarde hebben van 0,24 euro.

In de haast om je wisselgeld te krijgen en het niet kijken naar wat men eigenlijk ontvangt worden er wel eens munten in omloop gebracht die weliswaar echte muntsoorten zijn maar die niets met de euro te maken hebben. Blijkbaar is het ontwerp van de euro interessant genoeg om in andere landen munten te slaan die in de haast vergeleken kunnen worden met de euro.

In dit Twitterbericht schrijft de Guardia Civil dat er Mexicaanse 5 peso’s munten in omloop zijn die wat betreft de omvang hetzelfde zijn als de 2 euro munt. De Mexicaanse munt heeft echter een waarde van 0,24 euro in plaats van dus 2 euro.

Het is niet de eerste keer dat de politie waarschuwt voor buitenlandse munten die sprekend lijken op de 1 en 2 euromunten in Europa. Dat gebeurde ook al eens met munten uit Jamaica, Dominicaanse Republiek, Bolivia en Argentinië waarbij de waarde van die munten vele malen minder is dan de 1 of 2 euro.

Let dus goed op deze zomer in Spanje dat je correcte munten terugkrijgt als wisselgeld nadat je de “cuenta” hebt betaald. Het gaat in deze gevallen dus niet om valse munten maar simpelweg om buitenlandse munten waarvan de waarde minder is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.