Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje

Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje
Beeld: Pixabay

MADRID – Een journalist in de Duitse krant Die Tageszeitung heeft van Bondskanselier Angela Merkel geëist dat ze stopt met de financiële steun aan het stierenvechten in Spanje. Jaarlijks gaat er 100 miljoen euro van de Europese Unie naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector waarbij ook vechtstier-fokkers EU-geld ontvangen.

Volgens journalist en milieuexpert Jost Maurin is het stierenvechten een dierenmishandeling die door niets kan worden gerechtvaardigd. Daarom eist de journalist dat Merkel stopt met de Duitse financiële steun die zij en de Duitsers indirect aan het stierenvechten en de ‘tauromaquia’ (alles wat met het stierenvechten en andere festiviteiten met stieren te maken heeft) geeft.

Duitsland is volgens Die Tageszeitung goed voor 20% van de 100 miljoen euro die elk jaar naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector gaat. Dat is dus geen directe financiële steun aan het stierenvechten maar sommige stierenfokkers ontvangen geld uit Brussel en dat kan volgens de Duitse journalist echt niet.

‘Dit perverse ritueel is net zo weerzinwekkend als de kwellingen van varkens in de moderne landbouw. De extreem brute slachting als een spektakel kan niet worden goedgepraat door het feit dat stierenvecht-stieren, in tegenstelling tot de meeste runderen, toegang hebben tot weiden en ‘een goed leven hebben’. De dood van deze dieren is nog steeds volledig overbodig’ aldus de journalist.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

15
Reageer op dit artikel

11 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
John P.

In ieder beschaafd land zou men de openbare marteling van stieren moeten verbieden.

Berry Aaldering

Zoals Nederland met kippen, varkens enz. bedoel je

Kelly

Ben het volledig eens met zijn artikel !!!!!!

Berry Aaldering

Het gaat altijd over Spanje maarhet vindt ook volop plaats in Frankrijk en Portugal. Ik ben tegen stierenvechten maar een kanttekening is wel op zijn plaats. Deze dieren hebben een veel beter leven achter de rug dan bv de fokstieren in Nederland. Hier zijn ze altijd buiten en worden goed verzorgd. Dat is in Nederland met fokstieren wel anders.

J.M. Smit

Ben het er helemaal mee eens.

Eric

Sowieso stoppen met die subsidie-carrousel; als een sector zichzelf niet kan bedruipen dan niet kunstmatig in stand houden.
Lijkt me vanzelfsprekend.

Janus

Helemaal mee eens Eric, want dit circus heeft de burgers al meer dan genoeg geld gekost en kost het ons nog steeds dagelijks.
Verder een sympathieke actie van deze Duitse journalist, maar helaas met een verkeerd vizier. Het helpt niets als alleen Duitsland dit soort subsidies stopt. Dat moet natuurlijk gewoon op EU niveau aangepakt worden, samen met alle andere vormen van dierenmishandeling!
En die Boerenlobby moet eindelijk eens de mond gesnoerd worden.

maclaren0@gmail.com

weg met stieren vechten en weg met europa

Johanna

Dat stierenvechten moet STOPPEN laat de EU daar nu eens mee gaan bemoeien en snel want ze zijn al begonnen met deze MISHANDELINGEN. En geen geld meer naar Spanje tot ze deze sport over is. Het is walgelijk. Spanjaarden houden niet van dieren.

Perez

Pas op met generaliseren!!!!
Spaanjaarden houden wel van dieren en veeelen zijn tegen de stierenvechten!! Ik ook als Spaanse!!! We zijn machteloos met alle gekke die stierenvechten een traditie vinden!!! Stop stierenvechten nu!!!! Waar ik vandaan komt, de Canarische eilanden is al heel lang verboden!!!

Mich

Ben ook volledig akkoord met zijn artikel , het stierenvechten moet stoppen!

sonia.declercq@gmail.com

Mijn steun heeft die journalist voor meer dan 100 procent. Stierenfokkers die niet begaan zijn met dierenwelzijn verdienen nog geen eurocent.

Nel Blaauwiekel

Ben het hier wel mee eens. Bereken landbouw en veeteelt subsidie en schaf het deel wat gebruikt wordt voor stierenvechten af. Geef dit voor internationale steun kankerbestrijding.

Eddy

De eu is nu eenmaal een debiele instelling dat wordt geleid door afgedankte nullen die in de gewone politiek worden weggegooid wegens onbekwaamheid.Graaien is ook hun hoofd bezigheid.Blij zijn dat dit klucht gedrocht verdwijnt

rita uljee

helemaal eens met zijn artikel dit moet zeer zeker stoppen !
is geen sport maar barbaarse marteling!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.