Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje

Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje
Beeld: Pixabay

Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een journalist in de Duitse krant Die Tageszeitung heeft van Bondskanselier Angela Merkel geëist dat ze stopt met de financiële steun aan het stierenvechten in Spanje. Jaarlijks gaat er 100 miljoen euro van de Europese Unie naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector waarbij ook vechtstier-fokkers EU-geld ontvangen.

Volgens journalist en milieuexpert Jost Maurin is het stierenvechten een dierenmishandeling die door niets kan worden gerechtvaardigd. Daarom eist de journalist dat Merkel stopt met de Duitse financiële steun die zij en de Duitsers indirect aan het stierenvechten en de ’tauromaquia’ (alles wat met het stierenvechten en andere festiviteiten met stieren te maken heeft) geeft.

Duitsland is volgens Die Tageszeitung goed voor 20% van de 100 miljoen euro die elk jaar naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector gaat. Dat is dus geen directe financiële steun aan het stierenvechten maar sommige stierenfokkers ontvangen geld uit Brussel en dat kan volgens de Duitse journalist echt niet.

‘Dit perverse ritueel is net zo weerzinwekkend als de kwellingen van varkens in de moderne landbouw. De extreem brute slachting als een spektakel kan niet worden goedgepraat door het feit dat stierenvecht-stieren, in tegenstelling tot de meeste runderen, toegang hebben tot weiden en ‘een goed leven hebben’. De dood van deze dieren is nog steeds volledig overbodig’ aldus de journalist.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.