skip to Main Content
Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje
Pixabay

Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje

MADRID – Een journalist in de Duitse krant Die Tageszeitung heeft van Bondskanselier Angela Merkel geëist dat ze stopt met de financiële steun aan het stierenvechten in Spanje. Jaarlijks gaat er 100 miljoen euro van de Europese Unie naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector waarbij ook vechtstier-fokkers EU-geld ontvangen.

Volgens journalist en milieuexpert Jost Maurin is het stierenvechten een dierenmishandeling die door niets kan worden gerechtvaardigd. Daarom eist de journalist dat Merkel stopt met de Duitse financiële steun die zij en de Duitsers indirect aan het stierenvechten en de ‘tauromaquia’ (alles wat met het stierenvechten en andere festiviteiten met stieren te maken heeft) geeft.

Duitsland is volgens Die Tageszeitung goed voor 20% van de 100 miljoen euro die elk jaar naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector gaat. Dat is dus geen directe financiële steun aan het stierenvechten maar sommige stierenfokkers ontvangen geld uit Brussel en dat kan volgens de Duitse journalist echt niet.

‘Dit perverse ritueel is net zo weerzinwekkend als de kwellingen van varkens in de moderne landbouw. De extreem brute slachting als een spektakel kan niet worden goedgepraat door het feit dat stierenvecht-stieren, in tegenstelling tot de meeste runderen, toegang hebben tot weiden en ‘een goed leven hebben’. De dood van deze dieren is nog steeds volledig overbodig’ aldus de journalist.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 15 reacties
 1. Het gaat altijd over Spanje maarhet vindt ook volop plaats in Frankrijk en Portugal. Ik ben tegen stierenvechten maar een kanttekening is wel op zijn plaats. Deze dieren hebben een veel beter leven achter de rug dan bv de fokstieren in Nederland. Hier zijn ze altijd buiten en worden goed verzorgd. Dat is in Nederland met fokstieren wel anders.

 2. Sowieso stoppen met die subsidie-carrousel; als een sector zichzelf niet kan bedruipen dan niet kunstmatig in stand houden.
  Lijkt me vanzelfsprekend.

  1. Helemaal mee eens Eric, want dit circus heeft de burgers al meer dan genoeg geld gekost en kost het ons nog steeds dagelijks.
   Verder een sympathieke actie van deze Duitse journalist, maar helaas met een verkeerd vizier. Het helpt niets als alleen Duitsland dit soort subsidies stopt. Dat moet natuurlijk gewoon op EU niveau aangepakt worden, samen met alle andere vormen van dierenmishandeling!
   En die Boerenlobby moet eindelijk eens de mond gesnoerd worden.

 3. Dat stierenvechten moet STOPPEN laat de EU daar nu eens mee gaan bemoeien en snel want ze zijn al begonnen met deze MISHANDELINGEN. En geen geld meer naar Spanje tot ze deze sport over is. Het is walgelijk. Spanjaarden houden niet van dieren.

  1. Pas op met generaliseren!!!!
   Spaanjaarden houden wel van dieren en veeelen zijn tegen de stierenvechten!! Ik ook als Spaanse!!! We zijn machteloos met alle gekke die stierenvechten een traditie vinden!!! Stop stierenvechten nu!!!! Waar ik vandaan komt, de Canarische eilanden is al heel lang verboden!!!

 4. Mijn steun heeft die journalist voor meer dan 100 procent. Stierenfokkers die niet begaan zijn met dierenwelzijn verdienen nog geen eurocent.

  1. Ben het hier wel mee eens. Bereken landbouw en veeteelt subsidie en schaf het deel wat gebruikt wordt voor stierenvechten af. Geef dit voor internationale steun kankerbestrijding.

 5. De eu is nu eenmaal een debiele instelling dat wordt geleid door afgedankte nullen die in de gewone politiek worden weggegooid wegens onbekwaamheid.Graaien is ook hun hoofd bezigheid.Blij zijn dat dit klucht gedrocht verdwijnt

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken