Search
menu
Search

Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Duitse journalist eist einde steun EU en Merkel aan stierenvechten Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Een journalist in de Duitse krant Die Tageszeitung heeft van Bondskanselier Angela Merkel geëist dat ze stopt met de financiële steun aan het stierenvechten in Spanje. Jaarlijks gaat er 100 miljoen euro van de Europese Unie naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector waarbij ook vechtstier-fokkers EU-geld ontvangen.

Volgens journalist en milieuexpert Jost Maurin is het stierenvechten een dierenmishandeling die door niets kan worden gerechtvaardigd. Daarom eist de journalist dat Merkel stopt met de Duitse financiële steun die zij en de Duitsers indirect aan het stierenvechten en de ’tauromaquia’ (alles wat met het stierenvechten en andere festiviteiten met stieren te maken heeft) geeft.

Duitsland is volgens Die Tageszeitung goed voor 20% van de 100 miljoen euro die elk jaar naar de Spaanse landbouw- en veeteeltsector gaat. Dat is dus geen directe financiële steun aan het stierenvechten maar sommige stierenfokkers ontvangen geld uit Brussel en dat kan volgens de Duitse journalist echt niet.

‘Dit perverse ritueel is net zo weerzinwekkend als de kwellingen van varkens in de moderne landbouw. De extreem brute slachting als een spektakel kan niet worden goedgepraat door het feit dat stierenvecht-stieren, in tegenstelling tot de meeste runderen, toegang hebben tot weiden en ‘een goed leven hebben’. De dood van deze dieren is nog steeds volledig overbodig’ aldus de journalist.

Ga naar de inhoud