TRAM Alicante vervoert meer passagiers in juli

TRAM Alicante vervoert meer passagiers in juli
Beeld: 123rf

ALICANTE – De TRAM lijndienst service in Alicante is een succes gebleken. Jaar in jaar uit nemen de aantallen passagiers die gebruik maken van de verschillende lijndiensten toe en ook dit jaar in juli is het aantal reizigers gestegen met 11%. 

De ‘Red tranviaria y ferroviaria metropolitana de Alicante’ (TRAM) vervoerde in de maand juli een totaal van 1.245.000 passagiers, 10,82% meer dan dezelfde maand in 2018. De meest gebruikte route met 454.054 passagiers is lijn 2 (línea 2) tussen Alicante en San Vicente del Raspeig.

Na lijn 2 staan lijn 1 en 3 op de lijst die passagiers vervoeren tussen Alicante en Benidorm en Alicante El Campello. De route naar Benidorm sloot de maand juli af met 271.197 passagiers terwijl de route naar El Campello werd afgesloten met 250.974 passagiers.

Lijn 4 tussen Alicante centrum vanaf het plein Plaza de La Coruña naar het Playa de San Juan strand vervoerde in juli 133.735 passagiers. Op lijn 5, die pas op 10 juni dit jaar in gebruik werd genomen tussen het plein Plaza de La Coruña en de Puerta del Mar in Alicante, werden in juli 74.327 mensen vervoerd.

De lijn 9 tussen Benidorm en Dénia werd het minste gebruikt met 61.503 passagiers. Daarbij moet men wel rekening houden dat deze lijn niet 100% in gebruik is omdat de verbindingen met Calpe en Benidorm gesloten is vanwege werkzaamheden. Dat deel van de route wordt afgelegd met een bus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
FGM

Jaren lang ben ik nog met het “boemeltje” van Denia naar Benidorm en Alicante vervoerd. Een jaar geleden met de nieuwe electrische tram van Benidorm naar Alicante. Ik kan iedereen tourist of bewoner uit deze omgeving aanraden deze tocht te maken. Mooie uitzichten op de kust en de zee en een ontspannen rit.Ik kan me voorstellen dat steeds meer mensen hier van gebruik gaan maken.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.