Search
menu
Search

TRAM Alicante vervoert meer passagiers in juli

Oeps ... foto ontbreekt!

TRAM Alicante vervoert meer passagiers in juli

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De TRAM lijndienst service in Alicante is een succes gebleken. Jaar in jaar uit nemen de aantallen passagiers die gebruik maken van de verschillende lijndiensten toe en ook dit jaar in juli is het aantal reizigers gestegen met 11%. 

De ‘Red tranviaria y ferroviaria metropolitana de Alicante’ (TRAM) vervoerde in de maand juli een totaal van 1.245.000 passagiers, 10,82% meer dan dezelfde maand in 2018. De meest gebruikte route met 454.054 passagiers is lijn 2 (línea 2) tussen Alicante en San Vicente del Raspeig.

Na lijn 2 staan lijn 1 en 3 op de lijst die passagiers vervoeren tussen Alicante en Benidorm en Alicante El Campello. De route naar Benidorm sloot de maand juli af met 271.197 passagiers terwijl de route naar El Campello werd afgesloten met 250.974 passagiers.

Lijn 4 tussen Alicante centrum vanaf het plein Plaza de La Coruña naar het Playa de San Juan strand vervoerde in juli 133.735 passagiers. Op lijn 5, die pas op 10 juni dit jaar in gebruik werd genomen tussen het plein Plaza de La Coruña en de Puerta del Mar in Alicante, werden in juli 74.327 mensen vervoerd.

De lijn 9 tussen Benidorm en Dénia werd het minste gebruikt met 61.503 passagiers. Daarbij moet men wel rekening houden dat deze lijn niet 100% in gebruik is omdat de verbindingen met Calpe en Benidorm gesloten is vanwege werkzaamheden. Dat deel van de route wordt afgelegd met een bus.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?