Vier gewonden na aanval (jaloerse) mastiff hond in Galicië

Vier gewonden na aanval jaloerse mastiff hond in Galicië
Beeld: Faro de Vigo

Vier gewonden na aanval (jaloerse) mastiff hond in Galicië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OURENSE – Een hond heeft drie leden van een familie en een andere vrouw aangevallen en verwond. Een 47-jarige vrouw was er zo ernstig aan toe dat zijn met een helikopter naar het ziekenhuis werd gebracht. De aanvallende hond is van het mastiff ras en staat niet als potentieel gevaarlijke hond te boek in Spanje.

De mastiff (mastín) hond heeft vanwege het vastbinden van een loops teefje de aanval ingezet op drie menselijke leden van zijn familie en een buurvrouw. Alle gebeten personen werden met bijtwonden overgebracht naar verschillende ziekenhuizen maar de 47-jarige dochter van de eigenaresse van de hond werd per helikopter vervoerd omdat zij ernstig gewond was aan haar zij en armen.

Het voorval deed zich zondagmiddag rond 14 uur voor in het gehucht Santa María de Valdante in de gemeente O Bolo, provincie Ourense (Galicië). De aanleiding van de aanval van de mastiff was een loops teefje. Een van de dochters van de eigenaresse van de aanvaller had een loopse hond meegenomen. Op een bepaald moment wilde de vrouw haar hond aan de riem leggen waarna de mastiff agressief werd en mogelijk jaloers of ter bescherming van het teefje reageerde.

De mastiff viel de twee zussen aan, de partner van een van de zussen en een buurvrouw die toevallig ter plaatse was. Twee aangevallen personen bleven gewond op de grond liggen terwijl twee andere aangevallen personen konden vluchten. Ook de hond besloot na zijn aanval te vluchten.

Uiteindelijk kon de dierenpolitie van de Guardia Civil (SEPRONA) de hond zondagmiddag vinden in een bergachtig deel. Het vangen van de mastiff bleek echter niet zo makkelijk te zijn want men wilde in eerste instantie een verdovingsgeweer gebruiken maar dat lukte niet. Daarop werd besloten met een lasso de hond te vangen. Na de vangst is de hond naar het dierenasiel in A Rúa de Valdeorras gebracht in afwachting met wat er met de hond gaat gebeuren.

MENING: Kan een hond jaloers worden? Daar zijn experts het niet helemaal over eens. De een zegt van wel terwijl de ander zegt dat jaloezie iets menselijks is. Toch zeggen honden eigenaren dat hun hond wel degelijk jaloers kan zijn, zeker als er meer honden of jonge kinderen in de buurt zijn die soms meer aandacht krijgen en ze dat niet leuk vinden. Wat vindt jij, kunnen honden jaloers worden of niet?

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.