Vliegtuigen op Tenerife moeten uitwijken vanwege honden op landingsbaan

Vliegtuigen op Tenerife moeten uitwijken vanwege honden op landingsbaan
Beeld: Archieffoto

TENERIFE – De Spaanse vliegveldbeheerder Aena heeft bevestigd dat diverse vliegtuigen omgeleid moesten worden naar een ander vliegveld op Tenerife vanwege honden. Vier vliegtuigen werden van het vliegveld Los Rodeos ofwel Tenerife-Norte in het noorden van het eiland naar het vliegveld Tenerife-Sur in het zuiden van het eiland gestuurd.

In de krant wordt melding gedaan van twee honden die op de landingsbaan liepen. Het standaard protocol in dit soort gevallen werd meteen in werking gesteld.

Terwijl er vier vliegtuigen uit Caracas, Sevilla, Barcelona en Madrid van het vliegveld Tenerife-noord naar Tenerife-zuid werden gestuurd, gingen agenten van de politie, brandweerlieden en personeel van het vliegveld op zoek naar de loslopende honden.

De honden konden na enige tijd gevangen worden waarna het vliegveld weer open kon. Het is niet bekend waar de honden vandaan kwamen maar hoogstwaarschijnlijk gaat het om in de steek gelaten en op straat levende honden.

Later op maandag kreeg het Los Rodeos of Tenerife-Norte vliegveld ook te maken met mist. Volgens de Aena heeft dit echter geen invloed op het vliegverkeer.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Gellens Mich

ik vind het schandalig dat er nog zoveel sukkelaars van honden zijn Spanje ze moesten het vliegveld nog meer blokkeren

Jan van Randeraat

Proviciat voor de wijze van berichtgeving .Geniet ervan als oud bwoner van Orcheta.Blijf goed op dehoogte van het leven in mijn geliefde Spanje.Saludades desde Drenthe.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.