Man in Madrid gewond na blikseminslag via paraplu

Man in Madrid gewond na blikseminslag via paraplu
Beeld: Pixabay

Man in Madrid gewond na blikseminslag via paraplu

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In de gemeente Torrelodones in de autonome regio Madrid is een 61-jarige man gewond geraakt toen hij door de bliksem werd getroffen. De man heeft het overleefd maar heeft wel enkele kleine brandwonden maar maakt het verder goed. De bliksem sloeg in de paraplu van de man in, ging door zijn lichaam via zijn scrotum en linkerbeen naar de grond.

De 61-jarige man wandelde in een storm met een geopende paraplu op straat toen hij door de bliksem werd getroffen. Volgens de verantwoordelijke van de ambulancedienst heeft deze man geluk gehad want hij maakt het goed en heeft slechts enkele kleine brandwonden. Maar het had net zo goed fataal kunnen zijn.

Het geluk wil dat deze man de geopende paraplu, die als een geleider functioneerde, in zijn rechterhand had. Daardoor ging de bliksem door zijn rechterarm via zijn lichaam, scrotum en linkerbeen de grond in. 

Als de man de paraplu in zijn linkerhand had vastgehouden dan was de blikseminslag hem wellicht fataal geworden. In dat geval zou de bliksem via zijn hart door zijn lichaam zijn gegaan om via zijn rechterbeen de aarde in te gaan maar dat had hij waarschijnlijk niet overleefd.

Tijdens een storm is een blikseminslag een van de gevaarlijkste gebeurtenissen maar gelukkig komen blikseminslagen in mensen niet veel voor omdat de kans vrij klein is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.