Search
menu
Search

Camping ontruimt vanwege bosbrand die reeds geblust is in Tarragona

Camping ontruimt vanwege bosbrand die reeds geblust is in Tarragona
Beeld: Twitter

Camping ontruimt vanwege bosbrand die reeds geblust is in Tarragona

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – De Mossos d’Esquadra en Guardia Civil hebben donderdagmiddag 30 tot 40 gasten van een camping in La Pobla Massaluca in de provincie Tarragona op de grens met de autonome regio Aragón moeten evacueren vanwege een bosbrand. De brand brak uit in de provincie Tarragona in Catalonië maar de vlammenzee trok verder de autonome regio Aragón binnen.

De natuur- en bosbrand werd om 14.11 uur gemeld waarna de brandweer meteen in actie kwam. Vanwege de enorme hitte en droogte is er een groot bosbrandgevaar in praktisch heel Spanje. De band vond plaats in La Pobla de Massaluca naast de Ebro-rivier in de provincie Tarragona nabij een camping. Daarom werd besloten de 30 tot 40 aanwezige gasten te evacueren.

De brandweer heeft 37 eenheden ingezet en 11 blusvliegtuigen en helikopters en kon uiteindelijk voorkomen dat er een enorm grote schade werd aangericht. Het sein brand meester werd vrijdagmorgen rond 8.00 uur gegeven waarna men de balans kon opmaken. Er is ruim 70 hectare natuur verwoest wat veel minder is dan de prognose van mogelijk 1.200 hectare verwoeste natuur. De brandweer houdt het getroffen gebied nat omdat men bang is dat de wind en hitte de bosbrand weer kan reactiveren.

Ga naar de inhoud