Camping ontruimt vanwege bosbrand die reeds geblust is in Tarragona

Camping ontruimt vanwege bosbrand die reeds geblust is in Tarragona
Beeld: Twitter

Camping ontruimt vanwege bosbrand die reeds geblust is in Tarragona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

TARRAGONA – De Mossos d’Esquadra en Guardia Civil hebben donderdagmiddag 30 tot 40 gasten van een camping in La Pobla Massaluca in de provincie Tarragona op de grens met de autonome regio Aragón moeten evacueren vanwege een bosbrand. De brand brak uit in de provincie Tarragona in Catalonië maar de vlammenzee trok verder de autonome regio Aragón binnen.

De natuur- en bosbrand werd om 14.11 uur gemeld waarna de brandweer meteen in actie kwam. Vanwege de enorme hitte en droogte is er een groot bosbrandgevaar in praktisch heel Spanje. De band vond plaats in La Pobla de Massaluca naast de Ebro-rivier in de provincie Tarragona nabij een camping. Daarom werd besloten de 30 tot 40 aanwezige gasten te evacueren.

De brandweer heeft 37 eenheden ingezet en 11 blusvliegtuigen en helikopters en kon uiteindelijk voorkomen dat er een enorm grote schade werd aangericht. Het sein brand meester werd vrijdagmorgen rond 8.00 uur gegeven waarna men de balans kon opmaken. Er is ruim 70 hectare natuur verwoest wat veel minder is dan de prognose van mogelijk 1.200 hectare verwoeste natuur. De brandweer houdt het getroffen gebied nat omdat men bang is dat de wind en hitte de bosbrand weer kan reactiveren.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.